fbpx

A Carton Group lendületes terjeszkedésben

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 13.

A Carton Group, a német csomagolóipar meghatározó szereplője 2020-ban Waterland magántőke-társaság portfólióvállalatként indult. A cég az elmúlt néhány hónapban fontos lépéseket tett a növekedési stratégiája előrehaladása érdekében. A Carton Group 2023 szeptembere óta négy jelentős felvásárlást hajtott végre, ezzel bővítve portfólióját és jelenlétét a nemzetközi piacon.  Olaszországból az Europoligrafico, Németországból a Noble pac, az Egyesült Királyságból, a Wrapology és a Duncan Print Group csatlakozott a csoporthoz.

Az Europoligrafico olaszországi felvásárlásával, a csoport két üzemmel bővítette gyártóhálózatát Trevisóban és Perugiában. A Carton Group így a szál alapú zárócsomagolások területén erős pozícióba került.

A düreni Noble-pac átvétele lehetővé teszi a Carton Group számára, hogy megerősítse jelenlétét a német piacon és bővítse ott termelési kapacitását. A Noble-pac jelentős tapasztalattal rendelkezik a fenntartható prémium csomagolási megoldások terén a fogyasztási cikkek iparában, különös tekintettel az édességekre és háztartási cikkekre.

térkép
A Carton Group 2023 szeptembere óta négy jelentős felvásárlást hajtott végre

A Wrapology átvételének bejelentése új lendületet ad a Carton Group nemzetközi törekvéseinek. A londoni székhelyű, a személyre szabott, fenntartható luxuscsomagolások úttörőjének számító cég széleskörű márkaismerettel, tervezői ismeretekkel és anyagismerettel rendelkezik. Előbbieket még a komplex logisztika terén szerzett több évtizedes tapasztalatával is alá támasztja. A Wrapology a gyártó partnereivel fennálló hosszú távú kapcsolatokból is profitál, lehetővé téve a vállalat számára, hogy igényes, tartós anyagokkal egyedi prototípusokat készítsen, valamint kisebb és nagyobb volumenű megrendeléseket is kiszolgáljon.

A Carton Group cégportfóliójának a legújabb eleme a nyomat specialista Duncan Print Group, melynek székhelyeWelwyn Garden City-ben van. A Duncan Print Group csapatának széleskörű szakértelme, a márka- és kiskereskedelmi know-how-jával, valamint a csomagoláson belüli innovációs folyamatok megvalósítására való képességével maximálisa meggyőzte a vásárlót.

A Carton Group a felvásárlásokkal ideális helyzetben került ahhoz, hogy egy dinamikus piacon megszilárdítsa a pozícióját és növekedni tudjon.

Czékus Mihály