fbpx

Fiat kisteherautókkal bővíti flottáját a DoDo

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 26.

A mesterséges intelligencia alapú kiszállítási megoldásokat kínáló DoDo húsz járművel bővíti autóflottáját a Schiller Flotta révén. Az első tíz Fiat Doblo Cargo típusú gépkocsit már átvette a társaság, további tíz Fiat Panda Van pedig várhatóan szeptember elején érkezik a DoDo-hoz.

 

Mindig a legoptimálisabb járműtípust használják

A szállítási feladatok teljesítését adatvezérelt megoldások révén optimalizáló DoDo immár több mint egy éve van jelen a magyarországi piacon. Az elmúlt 14 hónapban a cseh startup számos új vállalati megbízást kapott, így időszerűvé vált szállítókapacitásainak bővítése. A társaság a last mile, vagyis utolsó két kilométeres alapelv érvényesítésével hangolja össze az egymáshoz közel eső címekre irányuló kiszállításokat.

 

kisteherautó ember sáfár károly
Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője

 

Ennek megfelelően a házhoz szállítással járó környezetterhelés csökkentése és a költségek racionalizálása érdekében a futárok minden esetben az útvonal, illetve a szállítmány szempontjából legoptimálisabb járműtípust használják. Ezt szem előtt tartva a flottájuk bővítésekor is az eltérő célokra, különböző szállítási megbízások teljesítésére alkalmas gépkocsikat választottak.

A kisebb méretű tárgyak kézbesítésére szolgál a Fiat Panda Van, aminek teherbírása eléri az 500 kilogrammot. Új hibrid motorja pedig a korábbi modellekhez képest 20 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást tesz lehetővé. Ez a robbanásszerű növekedésnek indult e-kereskedelem és szállítási szolgáltatások piacán komoly előnyt jelent.

 

fiat kisteherautó ember fa villanyoszlop
Képek forrása: DoDo

 

A Fiat Doblo Cargo pedig akár egytonnás rakomány szállítására is képes. Innovatív, többlengőkaros hátsó kerékfelfüggesztése segíti a vezetőt a jármű biztonságos irányításában. Korszerű motorja révén fogyasztása alacsony, ez a logisztikai költségek csökkentéséhez is hozzájárul – olvasható a DoDo közleményében.