fbpx

Jól látja: ez egy tehéntőgy. Szinte.

Írta: Sándor Ildikó - 2021 május 26.

Kevesen tudják, hogy a szójatej legalább olyan finom, mint a tehéntej, valamint több előnyös tulajdonsággal is rendelkezik az állatok tejéhez képest. A szójatej akárcsak a tehéntej szintén kitűnő kalcium forrás, de mivel egy növényi alapú termékről van szó sokkal több rostot tartalmaz, valamint bizonyítottan csökkenti a koleszterint. A párizsi, novoszibirszki és moszkvai Kian Brand Agency ügynökség a szójatermékek népszerűsítésére öltöztette új ruhába a szójatejet. Az élelmiszer természetességét is szerették volna tükrözni, de persze az eredeti tej áthallását sem hagyták ki a történetből. Persze a teljes mondanivaló: semmivel nem rosszabb, mint az állati eredetű tej.

 

tej csomagolás, szójatej

 

Egy „Design és fenntarthatóság” címet viselő konferencia kapcsán készült el ez a kreatív koncepció már több mint tíz évvel ezelőtt, de az interneten keringő változata még most is motiváló. Ugyanis a megalkotott csomagolás egy tehén tőgyet formáz, így utalva arra, hogy a szójatej rendelkezik a hagyományos tej összes előnyös tulajdonságával. A doboz fehér alapszínére zölddel kerültek a tehenek foltjaihoz hasonló minták, amelyek pedig a termék növényi eredetére utalnak. A PET palack különleges formája lehetővé teszi, hogy a szójatej vizuális megjelenésében is elkülönüljön az üzletek polcain a többi tejtől – olvashattunk az innovatív csomagolásról a hg.hu oldalán.

 

A tejcsomagolás reklámhordozó erejét hazai reklámszakemberek is felfedezték. legutóbb itt írtunk a tejipart is érintő kampányról.