fbpx

Európa-szerte kampányoltak a közterületek tisztaságáért

Írta: Szerkesztőség - 2021 június 04.

Június 4-6. között Európa-szerte 16 ország 19 helyszínén látványos megmozdulásokkal találkozhattunk a vízpartokon, a nagyvárosok terein és a bevásárlóutcákon. Mindenfelé színes hátizsákos aktivisták kis csapatai igyekeztek rávenni az embereket arra, hogy tartsák tisztán a közterületeket a környezetüket és bármerre járjanak is, gondoskodjanak a fém italosdobozok újrahasznosításáról.

 

Rajtunk a sor, hogy megóvjuk környezetünket

A környezettudatosság a modern európai ember számára létfontosságú, hiszen csak egy bolygónk van, amiért tennünk kell.

 

gyermek alumíniumdoboz újrahasznosítás program

 

A European Recycling Tour 2021 célja is az, hogy figyelmeztesse az embereket, köztereink tisztán tartására, amit csakis összefogással, közös erőfeszítéssel valósíthatunk meg. Apró, de tudatos lépésekkel – mint például a helyes hulladékgyűjtés és tárolás – mindannyian lépésről lépésre haladhatunk a fenntarthatóbb létért és az egészségesebb bolygóért – olvasható a Returpack Kft. közleményében. Az Every Can Counts szervezet kezdeményezésének magyarországi helyszíne 2021-ben a Nyár fővárosa, Siófok volt.

Siófok mindent megtesz a fenntartható turizmusért, az élhetőbb és tiszta városért, így örömmel csatlakozott a nemzetközi eseménysorozathoz. A város képviseletében a sajtótájékoztatón Bardócziné Dr. Molnár Anita alpolgármester beszélt a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás, a fenntarthatóság fontosságáról és arról, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy az utánunk következő generációnak is épségben megmaradjon a bolygónk.

 

Már egy dobozzal is energiát spórolunk

Egyetlen doboz újrahasznosításával annyi energiát spórolunk meg, amennyivel egy TV-t 3 órán keresztül üzemeltethetünk, tehát gyakorlatilag egyetlen sörösdobozzal fedezhetjük egy focimeccs megtekintését. Fontos kiemelni, hogy mindegyik aludoboz újrahasznosítható, függetlenül az alakjától, a külsőjétől. Nem kell hozzá sok idő, egy újrahasznosított doboz 60 nap (8 hét) alatt visszakerülhet a boltok polcaira” – mondta el Vida Péter a Returpack Kft. ügyvezetője megnyitó beszédében.

 

balatonpart siófok újrahasznosítás kampány

 

A European Recycling Tour 2021 projekt minden városban más-más színes installációt mutat be. Az Aranyparton kiállított alkotások mindegyikét alumínium italosdobozok inspirálták. Többek között megcsodálhatják a nemzetközileg ismert és elismert alkotó, Csernatony-Lukács László, illetve Szabó Ágnes, Verebics Ágnes, Void Gergely, Orosz Richárd és Németh Zoltán MNU műveit.

 

Képek forrása: Minden doboz Visszajár