fbpx

Fotóminőségű grafika közvetlenül a műanyagra…

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 június 07.

Cégcsoportunk száz százalékban magyar tulajdonosi háttérrel bír. 1988-ban alakultunk, s jelenleg nyolc tagvállalattal működünk.

 

A digitális nyomda egyedisége

Tevékenységünket két divízióra tudjuk bontani, melyből az egyik a műanyag csomagolóanyagok gyártása gyógyszeripar, élelmiszeripar és a kozmetikai ipar részére, a másik pedig műanyag alkatrészek előállítása az autóipar, valamint az elektronikai és telekommunikációs cégek számára.

 

tubus műanyag grafika

 

A jó csomagolás értékesebbé teszi a terméket, több bizalmat nyújt a vásárlónak. Ezért a gyártás fontos lépése a grafika, a dizájn, az esztétika. A tavalyi évben ebben fejlődtünk nagyot, amikor a már meglévő grafikus offset nyomdáink mellé vásároltunk egy digitális nyomdát.

De mitől más ez a berendezés? Vajon mi az egyedisége? Az erre adott választ is bontsuk két részre: felhasználás és esztétikai szempontból. A nyomdázott termék előállításában nagy előny, hogy nincs szükség különösebb gyártás előkészítésre, gépbeállításra, nyomó klisére, valamint az ahhoz szükséges hengerre. Éppen ezért szinte nem is keletkezik a használata során beállási hulladék, míg egyéb más technológiáknál igen. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy a grafikát a kezelő a számítógépről a nyomtatóra küldi, és már el is kezdődhet a munka. S máris megspóroltuk azokat a plusz költségeket, melyek más technológiáknál bizony előfordulnak: pl. klisékészítés, grafikaátalakítás.

 

Digitális nyomda

 

Ha pedig esztétikum szempontjából hasonlítjuk össze egyéb más technológiákéval, ebben az esetben gyakorlatilag fotóminőségű grafika vihető fel a műanyag termékre. A grafikusok nyugodtan elengedhetik a fantáziájukat, hisz a legapróbb részleteket, a legérzékenyebb kontúrokat is meg tudjuk jeleníteni a terméken. Vagy megoldható a perszonalizáció, azaz képes ez a technika arra, hogy minden egyes darab egy kicsit más legyen, mint a másik. Például kapjon egy egyedi számadatot, vagy akár mindegyiken egyedi lehet a QR-kód.

Úgy vélem kijelenthető, hogy a beruházásunk segítségére lesz a partnereinknek abban, hogy amikor a termékeik a polcokra kerülnek, akkor a vásárló egy „csodát” lásson!

 

digitális nyomda grafika

 

Kis Éva, Karsai Holding Zrt.

Karsai Holding Zrt.

8000 Székesfehérvár, Zsurló u. 12.

+36 30 211 5146

[email protected]

www.karsai.hu

Karsai logo