fbpx

SLX 2000 – a szeletelés új dimenziója

Írta: - 2023 december 12. -Hirdetés

Az SLX 2000 a MULTIVAC szeletelőgépek új, úttörő generációjának első tagja. Nagy teljesítményű szeletelőgép, amely több szempontból is új mércét állít a piacon.

Fenntarthatóság: kiemelkedő szeletelési eredmények és csúcsteljesítmény

A nagy teljesítményű SLX 2000 szeletelőgép – amely akár négy pályára is kialakítható – a terméktől függetlenül kivételesen magas szeletelési sebességet ér el. Az akár 1600 mm hosszúságú kolbász-, sonka-, sajt- és vegántermékek kíméletesen és tökéletesen szeletelhetők még magasabb hőmérsékleten is, majd a termékszeleteket az előre meghatározott elrendezési mintázatban a porciózó rendszerre helyezi. A kifinomult technológia biztosítja, hogy a termékeket egyenletesen adagolják a szeletelőgépbe minimális veszteséggel és hibával, a tökéletes eredményért.

Még egy plusz érv: az ügyfelek innovatív fejlesztéseket használhatnak, mint például a MULTIVAC Sustainable Liquid Interleaver (SLI) a műanyagmentes szeleteléshez a hagyományos elválasztó fólia helyett, és ez tovább csökkenti a műanyagfelhasználást a csomagolás során.

Maximális folyamatbiztonság és intuitív kezelési kényelem

Az SLX 2000 használható önálló egységként vagy egy teljesen automatikus szeletelő- és csomagolósoron belüli modulként. A szeletelőgép zökkenőmentes integrációja a MULTIVAC Line Control (MLC) rendszere biztosítja a gép és a vonal különösen hatékony üzemeltetését. Ez magában foglalja az indítást, a leállítást, a túlterhelés nélküli működést és gyors receptváltást a teljes vonalon. A receptúra- vagy formátumváltás közbeni állásidő a szükséges minimumra csökken. A HMI 3 terminállal ellátott IPC-vezérlés szintén egyszerűsíti a működést, csökkenti az esetleges kezelési hibákat, valamint biztosítja a megbízható és reprodukálható folyamatokat. A legújabb generáció jövőbiztos modelljeként az új szeletelőgépet a MULTIVAC Smart Services szolgáltatásokkal való használatra is kialakították, és ezek lehetővé teszik a szeletelési folyamat valós idejű felügyeletét, vezérlését és optimalizálását. És végül, de nem utolsó sorban az SLX 2000 lehetővé teszi a MULTIVAC Remote Assistance segítségével történő távszervizelés használatát is (VPN és élő támogatás).

Maximális rugalmasság, magas szintű rendelkezésre állás és MULTIVAC Hygienic Design

A rövid beállítási idő és a gyors átalakítás, valamint a géphez való teljes hozzáférés a könnyű karbantartás és tisztítás érdekében garantálja a magas szintű rendelkezésre állást a mindennapi termelésben. Mivel az SLX 2000 a MULTIVAC Hygienic Design szerint készült, megfelel az élelmiszeripar legmagasabb higiéniai követelményeinek.

A szeletelt termékek betöltése, szeletelése, adagolása, csomagolása és címkézése – minden egy forrásból

Az RX 4.0 mélyhúzó csomagológéppel és a MULTIVAC egyéb komponenseivel együttműködve a szeletelőgép olyan vonalkoncepciót alkot, amely nagy teljesítményt, csomagolási minőséget, folyamatbiztonságot és kezelési kényelmet, valamint jövőbiztosságot és digitalizációt kínál.

A termékeket automatikusan a szeletelőgépbe szállítják, ahol a termékmegfogók rögzítik, majd a vágókamrába juttatják azokat. A nagyon rugalmas szeletelési folyamat lehetővé teszi az adagméretek és -formák széles skálájának előállítását, amelyeket egy ellenőrző mérlegen keresztül juttatnak be, ahol a nem megfelelő súlyokat az alsó billenőkészüléken keresztül kidobják. Egy vízszintes kialakítású automata berakószalagon keresztül haladva a megfelelő adagokat a csomagológép formátumának megfelelően pufferelik és rendezik el, majd az RX 4.0 előrehaladásával szinkronban a csomagolófészkekbe töltik. Ez lehetővé teszi a rendkívül magas szintű rakodási pontosság elérését a következetes termékáramlásnak és a tökéletesen összehangolt vonalkoncepciónak köszönhetően.

A csomagokat ezt követően védőgázzal (MAP) lezárják, egyedi csomagokra stancolják, és kikerülnek a csomagológépből. A csomagok változó adatokkal történő nyomtatására a felső szalagbefolyásnál elhelyezett, nagy teljesítményű TTO thermotranszfer nyomtatóval felszerelt DP 230-as direktnyomtatót használják. Amellett, hogy a minőségmegőrzési dátumot a felső fóliára nyomtatják, a felső és az alsó fóliára automatizálva címkét is lehet helyezni.

Gazdaságos, hatékony és fenntartható egyszerre

A csomagolás és a feldolgozás terén egyértelműen az előre vezető utat mutatjuk, különösen ezzel a mélyhúzó csomagolósorral. Az SLX 2000/RX 4.0 kombináció jelenleg a piacon a legrugalmasabb vonal ebben a teljesítményosztályban, és a leggyorsabban is átalakítható. Ez a teljesítmény nem megy a minőség rovására. Éppen ellenkezőleg: A szeletelőgép tervezésekor mindig is elsősorban az adagok kíméletes szállítására és betöltésére összpontosítottunk a nagy teljesítmény mellett. Elvégre olyan élelmiszereket dolgozunk fel, amelyek ökológiai lábnyoma jóval nagyobb, mint a csomagolás lábnyoma.

A MULTIVAC-ról

Csomagolási szakértelem, innovatív csúcstechnológia és erős márkák egy fedél alatt. A MULTIVAC csoport teljes körű megoldásokat kínál az élelmiszerek, az orvosi és gyógyszeripari termékek, valamint ipari cikkek csomagolásához és feldolgozásához – és technológiai vezetőként folyamatosan új mércéket állít fel a piacon. Több mint 60 éve a név a stabilitást, az erős értékeket, az innovációt és a jövő biztonságát, valamint a minőséget és a kiváló szolgáltatást jelenti. Az 1961-ben, a németországi Allgäu régióban alapított MULTIVAC csoport ma már globális megoldásszállító, amely támogatja a kis- és középvállalkozásokat, valamint a nagyvállalati szférát termelési folyamataik hatékony és erőforrás-takarékos kialakításában. A termékportfólió a csomagolástechnika, automatizálási megoldások, címkéző és jelölő berendezések, ellenőrző rendszerek és csomagolóanyagok széles skáláját foglalja magában. A termékválasztékot az élelmiszer-feldolgozás praktikus és személyre szabott megoldásai egészítik ki a szeletelő- és adagológépektől kezdve egészen a sütőipari technológiáig. Minden csomagolási és feldolgozási megoldást a vállalat saját alkalmazási és fejlesztési létesítményeiben egyedileg igazítanak az ügyfelek igényeihez. A világszerte több mint 80 leányvállalat mintegy 7000 munkatársa biztosítja, hogy a vállalat közel maradjon ügyfeleihez, és maximális elégedettséget nyújtson – az első projektkoncepciótól kezdve egészen az értékesítés utáni szervizig.

További információ: www.multivac.com/hu