fbpx

A MULTIVAC tálcazáró modelljeinek új sorozata

Írta: Transpack-2023/III. lapszám cikke - 2023 június 12. -Hirdetés

ISMERJE MEG AZ ÚJ, KOMPAKT TÁLCAZÁRÓ GÉPCSALÁDOT, A MULTIVAC TX 6 SZÉRIÁT!

Kompakt, sokoldalú, vonalba integrálható: az új MULTIVAC tálcazárók kiemelkedő teljesítménye rendkívül lenyűgöző a rendelkezésre álló gyártási kapacitás rendkívül hatékony kihasználása mellett. Csakúgy, mint a meglévő, nagy teljesítményű TX 7 és TX 8 sorozat, a TX 6 termékpaletta helytakarékos újdonságai is mindent nyújtanak, amit az ügyfelek egy trendteremtő gépgenerációtól elvárhatnak a megbízhatóság, a higiénia és a könnyű kezelhetőség tekintetében is.

A legmagasabb szintű teljesítmény

A MULTIVAC TX 6 kompakt tálcazárók éppen a megfelelő időben érkeznek, tekintettel a jelenlegi gazdasági kihívásokra és a kapcsolódó költségek robbanásszerű növekedésére. Kis helyigényüknek köszönhetően jelentős mértékben hozzájárulnak a teljesítmény növeléséhez a kisebb helyeken is – mindezt rugalmas, költséghatékony és fenntartható módon. A MULTIVAC mostanra befejezte termékpalettájának fejlesztését a TX osztályban, amely 2019-ben a teljesen automata TX 710-el kezdte meg sikertörténetét.

Ezek az új modellek, amelyeket gyors termékváltással és nagy ciklusteljesítménnyel fejlesztettek ki az alkalmazások széles skálájára, intelligens gép- és sorvezérléssel, magas higiéniájukkal és természetesen a megszokott megbízhatóságukkal inspirálnak műszaki jellemzőikben. Kompakt felépítésüknek köszönhetően könnyen integrálhatók a legkülönbözőbb termelési környezetekbe – sőt, a még nagyobb hatékonyság érdekében kétpályás megoldásként is kialakíthatók.

MULTIVAX TX 620
MULTIVAC TX 620

Mindkét modell robusztus szervohajtásokkal felszerelt, amelyek hosszú távon garantálják a maximális sebességet és a kíméletes termékkezelést. Az intelligens gépvezérlés és a legmodernebb szerszám-koncepció, az úgynevezett X-tools gondoskodik arról, hogy az ezekbe a modellekbe való befektetés mindig jövőbiztos legyen. Különösen azért, mert mind a TX 610, mind a TX 620 a MULTIVAC Smart Services és a MULTIVAC Line Control funkcióval való használatra készült – mindkettő a maximális átláthatóságot és a nagyon hatékony vonalüzemeltetést biztosító eszköz.

Összehasonlítva a piacon elérhető TX sorozatokkal, a TX 6-ost teljesen újrafejlesztették azzal a céllal, hogy kompakt és költséghatékony megoldást állítsanak elő. A tervezési irányelv, a funkcionalitás és az alkalmazási területek azonban a nagyobb testvéreiken, a TX 7 és TX 8 sorozaton alapulnak. Ami a TX 610-et megkülönbözteti a TX 620-tól, az a gép hossza és a szerszám használható mérete.

Fenntarthatóság a jövőre nézve

A kompakt tálcazárókat szisztematikusan a fenntarthatóság érdekében tervezték: egyrészt hosszú élettartamuk fontos tényező ebben az összefüggésben, másrészt az alkalmazástól függően egyáltalán nincs szükség sűrített levegőre vagy hűtővízre. Ez aktívan hozzájárul az erőforrások megtakarításához. A gépek a legkülönbözőbb anyagokból készült tálcákat nagyon megbízhatóan és korlátozások nélkül tudják működtetni, ezek közé tartoznak például a papír- és rostalapú anyagok, valamint a műanyagok. Az alkalmazások köre a „csak lezárástól”, a vákuumcsomagoláson át, egészen a MultiFresh vákuumos skincsomagolásig terjed.

Könnyű kezelhetőség magas szintű folyamatbiztonsággal

A TX 6 sorozat áttekinthető működési koncepciója logikus folyamatsorokat biztosít, jelentősen csökkentve a hibás működés lehetőségét. Az intuitív HMI sokkal könnyebbé teszi a gép vezérlését, mivel számos csomag- és folyamatparaméter már konfigurálva van, és nagyon gyorsan előhívható.

A gépek különböző kiszerelési formákba való átalakítása szerszámok nélkül is nagyban hozzájárul a hatékonysághoz és a biztonsághoz csakúgy, mint az egyszerű tisztítás és karbantartás, hiszen a gép minden alkatrésze könnyen hozzáférhető.

A TX kompakt osztály bevezetésének köszönhetően …

… teljes mértékben ki tudjuk elégíteni a növekvő keresletet a kompakt tálcás csomagolási megoldások iránt, amelyek a termeléshatékonyság növeléséhez szükségesek a legkisebb helyeken is. Mivel a minimális helyigényű TX 6 sorozat mércét állít ebben az osztályban a megbízhatóság, a rugalmasság és a jövőállóság tekintetében, a MULTIVAC ezzel az új termékcsaláddal is beváltja ígéretét.

MULTIVAC-ról
Csomagolási szakértelem, innovatív csúcstechnológia és erős márkák egy fedél alatt: a MULTIVAC teljes körű megoldásokat kínál az élelmiszerek, az orvosi és gyógyszeripari termékek, valamint az ipari cikkek csomagolásához és feldolgozásához, és technológiai vezetőként folyamatosan új mércéket állít fel a piacon. A MULTIVAC név több mint 60 éve a stabilitást, erős értékeket, innovációt és biztonságot, valamint minőséget és kiváló szolgáltatást jelent. Az 1961-ben a németországi Allgäu régióban alapított MULTIVAC ma már globális megoldásszállító, amely támogatja a kis- és középvállalkozásokat, valamint a nagyvállalati szférát termelési folyamataik hatékony és erőforrás-takarékos kialakításában. A MULTIVAC Csoport termékkínálata csomagolástechnika, automatizálási megoldások, címkéző és jelölő berendezések, ellenőrző rendszerek és csomagolóanyagok széles skáláját foglalja magában. A termékválasztékot az élelmiszer-feldolgozás praktikus és célzott megoldásai egészítik ki a szeletelőgépektől és adagológépektől egészen a sütőipari technológiáig. Minden csomagolási és feldolgozási megoldást a vállalat saját alkalmazástechnikai és fejlesztési létesítményeiben egyedileg igazít az ügyfelek igényeihez. A MULTIVAC világszerte több mint 80 leányvállalatában mintegy 7000 munkatárs biztosítja, hogy a vállalat közel maradjon ügyfeleihez, és maximális ügyfélelégedettséget nyújtson az első projektkoncepciótól kezdve egészen az értékesítés utáni szervizig.

További információért látogasson el a https://multivac.com/hu/hu weboldalra.