fbpx

Innovatív, újrahasznosítható csomagolás

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 12.

Az Aquapak Polymers Ltd. elnyerte a 4evergreen díjat az újrahasznosítási kihívások kezeléséért, a Circular Success Stories részeként, amely az áttörést jelentő projekteket ünnepli és inspiráló példája lehet a szálalapú csomagolás körkörösségének és fenntarthatóságának. 

A három évvel ezelőtt alapított 4evergreen több mint 100 gyártóból, tervezőből, márkatulajdonosból, kutatóból és újrahasznosítóból álló európai szövetség, amely a teljes ellátási láncot képviseli.

föld
Hydropol™ segíti a papír újrahasznosítását a szálak 100%-os visszanyerésével.

Az Egyesült Királyságban kifejlesztett és gyártott Hydropol™ nem mérgező a környezetre, beleértve a tengeri élővilágot is. A Hydropol™-lal készült termékek biztonságosak a meglévő újrahasznosítási folyamatokban és biológiailag teljesen lebomlanak, nem hagynak nyomot vagy káros műanyagszennyezést, ha a környezetbe kerülnek.

A Hydropol™ önmagában vagy más anyagokkal kombinálva használható az újrahasznosíthatóság, a komposztálhatóság és a termék élettartam hosszának javítása érdekében. Anyagtulajdonságai lehetővé teszik a különféle típusú termékekre való méretezhetőséget, oldhatósága pedig megkönnyíti a más anyagoktól való elválasztását az újrahasznosítás során. Például zárófelület hozható létre vele papírra vagy kartonra, ami szilárdságot és jó záró tulajdonságokat biztosít az oxigénnel, olajjal és zsírral szemben, majd számos különböző alkalmazási területre használható.

A 4evergreen független tudományos értékelést végzett a Hydropol™ technológiáról az Újrahasznosíthatóság Értékelési Protokollja – a papír újrahasznosíthatóságának értékelésének európai aranystandardja – segítségével. Ez azt mutatja, hogy a Hydropol™ nemcsak jó záró tulajdonságokat és funkcionalitást biztosít a papírnak, hanem segíti a papír újrahasznosítását a szálak 100%-os visszanyerésével.

Czékus Mihály