fbpx

A FedEx az UEFA EURO 2020 hivatalos logisztikai partnere

Írta: Csomor Zsolt - 2021 június 14.

Az UEFA EURO 2020 hivatalos logisztikai partnereként a FedEx 24 nemzeti válogatottnak nyújt logisztikai támogatást 51 mérkőzés során 11 stadionban Európa-szerte.

 

51 mérkőzés Európa 11 városában

A római Olimpico Stadionban kezdődő június 11-i nyitómérkőzéstől a július 11-én a londoni Wembley Stadionban felhangzó utolsó sípszóig a FedEx Express szakértői biztosítják a logisztikai szolgáltatásokat és támogatást az UEFA-nak, a csapatoknak és a szurkolóknak, hogy sikeresen megrendezhessék és lebonyolíthassák az UEFA EURO 2020 51 mérkőzését Európa 11 különböző városában.

 

fedex tehergépkocsi labdarúgás stadion
Az EURO 2020-ra a FedEx több mint 1500 tonna árut szállít Európán belül és kívül is. (Kép forrás: FedEx)

 

„A FedEx biztosítja azt a gyorsaságot és pontosságot, amely ehhez az országokon átívelő bajnoksághoz szükséges, és bemutatja légi és úthálózatunk erejét” – mondja David Canavan, Regional Chief Operating Officer Europe. Már több mint egy éve készülünk a bajnokság ünnepi eseményére, és készen állunk a kezdésre.”

A nemzeti válogatottak felszerelésének szállításától kezdve a hivatalos UEFA-anyagok feladásáig több mint 260 fős képzett logisztikai személyzetből álló, és kifejezetten a bajnoksággal foglalkozó csapat célja, hogy megmutassa a vállalat szakértelmét, és több mint 1520 tonna árut szállítson Európán belül és azon túlra.

 

A feladatról számokban

A FedEx Express kihasználja az e-kereskedelmi képességeit, hogy több mint 160 000 nyomtatott jegyet kézbesítsen a megrendelőknek szerte a világon.

A hollandiai Veldhovenben lévő FedEx Supply Chain raktára kezeli az UEFA munkatársai, önkéntesei és szponzorai által hordott több mint 28 000 egyenruhát. Ezen a helyen összesen több mint 256 tonna árut mozgatnak.

Európa-szerte több mint 4000 hivatalos UEFA EURO 2020-as labdát szállítanak a stadionokba, hogy készen álljanak a kezdésre.