fbpx

Környezetbarát alkatrészmosó berendezés a MEWA-tól

Írta: Csomor Zsolt - 2021 július 16.

Az alkatrészek és szerszámok hagyományos hidegtisztítós, oldószeres tisztításához képest a MEWA által kínált biológiai alapon működő alkatrészmosó berendezések környezetkímélő megoldást jelentenek. A MEWA Bio-Circle alkatrészmosó asztalaiban biológiailag lebomló mosófolyadékot használnak, amely nemcsak a környezetet, de a dolgozók egészségét is óvja.

 

A szerződés a karbantartást is tartalmazza

A vízbázisú mosófolyadék nem tartalmaz mérgező vagy gyúlékony oldószereket. Ennek köszönhetően nem keletkeznek az egészségre káros gőzök, és a szerszámokat vagy az érzékeny gépalkatrészeket sem kell kitenni durva vegyszerek behatásának. A mosófolyadékban található természetes mikroorganizmusok képesek a szerves olajok, zsírok és más kenőanyagok biológiai alapon történő lebontására.

 

kanna folyadék edény
Biológiailag lebomló mosófolyadék

 

A bérleti szolgáltatásként igénybe vehető ecsetes mosóasztalokat bárhol lehet használni, ahol az elpiszkolódott alkatrészek alapos és környezetkímélő tisztítása nagy jelentőséggel bír. A MEWA Bio-Circle-t a hagyományos hidegtisztítókkal szemben még az élelmiszeriparban is be lehet vetni, amikor például a lerakódott cukrot kell eltávolítani a gépegységekről.

Az üzemek működése szempontjából a mosóasztalok üzembiztonsága is kiemelt fontosságú, amelyet a rendszeres karbantartás biztosít. Ennek során a mosóasztalt feltöltik tisztítófolyadékkal, kicserélik a szűrőket és a kopóalkatrészeket. A MEWA-val kötött szerződés a karbantartást is tartalmazza: a bérelt mosóasztalokat a cég szakemberei nyolc vagy négy hetes időszakonként ellenőrzik. Ezen túl az esetlegesen meghibásodott alkatrészeket 48 órán belül kicserélik.

 

ember munkásruha mosóberendezés

 

„Ügyfeleink egy nyolc hetes próbaidőszak során ismerkedhetnek meg a Bio-Circle ecsetes mosóasztalok teljesítményével. Szakemberünk szállítja a helyszínre és helyezi üzembe a kiválasztott egységet, és a továbbiakban ő tartja karban az asztalt. Jelenleg tesztelünk egy olyan többször használható szűrőt, amely még környezetkímélőbbé teszi a Bio-Circle-t. Ha beválik, egész Európában ezt alkalmazzuk majd” – mondta el Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője. A mosóasztalok működését ebben a videóban megtekintheti.

 

csaptalap műanyag kerék
Kétféle változatban érhető el

 

Képek forrása: MEWA