fbpx

Fejlett mérlegtechnika az ipar szolgálatában – RADWAG – MSZ Méréstechnikai Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2017 december 02.

Fejlett mérlegtechnika az ipar szolgálatában – RADWAG – MSZ Méréstechnikai Kft.

Új lehetőségeket nyitnak a gyártás különböző területein a RADWAG legújabb fejlesztésű mérlegműszerei. Az MSZ Méréstechnikai Kft., Magyarországra hozta ezt a lehetőséget.

Cégünk és termékeink egyáltalán ismertek a hazai iparimérleges szakágban, hiszen termékeinkkel rendszeresen megjelenünk az Ipar Napjai és OMÉK kiállításokon. Ezek azok a partnerkapcsolati platformok, melyek megfelelő környezetben és szakmailag célzottan valamint mind a kiállító, mind pedig az érdeklődő szakágak számára tervezhetően hozzák össze a potenciális partnereket.

Jelen vagyunk mérlegeinkkel és szolgáltatásainkkal az autóiparban (Mercedes) éppúgy, mint az élelmiszeriparban (Biotech, USA), így a széleskörű mindennapi gyakorlatunkban látjuk a mérlegalkalmazások változási kényszerét.

Bármelyik iparágban markánsan kiérződik az a trend, hogy a mérleg mára már nem csupán a tömeg pontos megmérését szolgáló eszköz, hanem elengedhetetlenül adatkapcsolatot tart fenn gyártástechnológiai szegmensekkel (raktározás, csomagolás, adagolás), és ellát önálló statisztikai feladatokat is a beépített memóriákkal, és nem utolsó sorban mindezt már a hétköznapjainkban is megszokott színes, multitouchos kijelzőkkel megjelenítve. Mérlegeink alkalmazási területeinek meghatározásában valójában már csak a képzelet szabja meg a határokat, minden komplex feladatra létezik megoldás.

Cégünk különféle nemzetközi akkreditációk alapján, saját gyártóként állít elő alap- és egyedi műszaki tartalmú mérlegeket, és ezek mellett a RADWAG mérleggyártó céggel is szoros beszállítói kapcsolatot tartunk a mérlegműszerek beszerzése területén. A RADWAG jelenleg nem csak Európa, hanem az egész világ egyik meghatározó mérleggyártója. Képviseleteik Európa nagyobb városaiban, az USA-ban és az arab térségben is jelen vannak. Egyik legjelentősebb hazai forgalmazójuk az MSZ Méréstechnikai Kft. Ebből az együttműködésből fakadóan termékkínálatunk igen széles, a robbanásbiztos (ATEX) mérlegektől az ipari mérlegtechnikákon keresztül a mikromérlegekig szinte minden területre nyújtunk korszerű, magas színvonalú megoldást. A nagy tudású RADWAG mérlegműszereket saját gyártásaink fő egységeként is alkalmazzuk.

A RADWAG PUE HY 10 mérlegműszer

Az ipari gyártás terén elengedhetetlen az alapanyagok a félkész és a késztermékek precíz tömegmérése. A fejlettebb gyártástechnológia nagyobb tudású, rugalmasabb beállítású eszközöket kíván. A RADWAG ezeket a szempontokat figyelembe véve, és igazodva az Ipar 4.0. technológiai kihívásaihoz fejlesztette ki a PUE HY mérlegműszer-családját, mely mindenfajta teherfelvevővel összeépíthető. A műszer rozsdamentesacél-házzal készül – az igényeknek megfelelően, akár IP69K védettségi fokozatú is lehet, biztosítva a nagynyomású mosóval, vegyszeres forró vízzel történő tisztítást is. A felhasználóbarát felületen színes, multitouchos érintőképernyőn és magyar nyelvű menürendszeren keresztül lehet specifikálni a mérleget. A mérőmodul (teherfelvevő) mérete és kialakítása az előzetes felméréseknek megfelelően kerül kialakításra, amely lehet padlóba süllyesztett kivitel, vagy akár görgősorba épített is. A csatlakoztatható eszközök között – csak az egyszerűbbek említésével – megtaláljuk a vonalkódszkennert vagy az ipari címkézőt is. Speciális kimeneteinek – amely akár profibus csatlakozó is lehet – köszönhetően akár vezérlési rendszerbe is beilleszthetőek. Az alapértelmezett ethernet- vagy akár a WI-FI-porton keresztül csatlakoztatott mérlegek rendszerbe köthetők, így a specifikus szoftvereknek köszönhetően a gyártásfelügyelet valós időben tudja nyomon követni az eszközök termelésben való hatékonyságát. A távolról menedzselhető rendszer akár Android vagy IOS rendszeren futó mobil eszközről elérhető a RADWAG mérlegműszerekhez.