fbpx

Mezítlábas ösvény a Kőbányai Kékvirág Óvodában, a Raben jóvoltából

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 26.
Önkéntességi program keretein belül valósulhatott meg
2014 őszén hirdette meg a Raben Group minden egyes tagvállalatánál az önkéntességi programot, melyben minden munkavállalónak lehetősége volt részt venni.
A program célja az volt, hogy vállalkozói magatartásra ösztönözze a munkatársakat, mindenekelőtt arra, hogy mások javára, segítő hozzáállással és környezetbarát módon tevékenykedjenek; ezzel támogatva és fejlesztve a helyi közösséget.
A magyarországi Raben dolgozói is lelkesedést mutattak a program iránt, hiszen számos pályázat érkezett. Mindegyik nagyon értékes, alapos háttérmunkát mutatott; a választás három fő kritérium alapján történt: kreativitás, környezeti szempontok és a helyi közösségről való gondoskodás. A nyertes pályázó anyagi támogatást kapott a vállalattól, hogy az ötlethez szükséges alapanyagokat megvásárolhassa.
„A Kőbányai Kékvirág Óvoda („Kékvirágos” Ovis Gyermekekért Alapítvány) udvarán javasoltam egy mezítlábas sétáló ösvényt létrehozni a gyerekek számára, mely az adott városi atmoszférában igen hasznos. Az ösvény célja, hogy tornáztassuk a gerincet, fokozzuk a vérkeringést, megelőzzük a lúdtalpat, erősítsük az izmokat természetes környezetben Sajnos az óvoda anyagi helyzete nem engedte meg ezt a fejlesztést, pedig folyamatosan szükség lenne hasonlóakra.” – mondta el Horváth Tamás a gyalogút megálmodója, a Raben Trans European Hungary Kft. munkatársa.
2015 májusában a Raben munkatársai összefogtak és a mezítlábas ösvényt ‘életre keltették’. Az óvoda udvarán kialakításra került egy 40 m hosszú, 60 cm széles, fa ágyásszegélyekkel kialakított sétálóterület, mely különböző a természetben megtalálható anyagokkal lett feltöltve – murva, kulé kavics, homok, sóder, gyeptégla, termőföld, nyáron sár.
„A jóért való összefogás és a csapatmunka rendkívüli volt. Örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy cégüknek ilyen lelkes munkavállalói vannak, akik odafigyelnek a környezetükre és tesznek a fejlesztése érdekében. Bízunk benne, hogy sok gyermek sokáig mezítlábaskodhat ezen az úton, és élvezheti ennek különleges és egyben egészséges hatásait. Városi gyermekként ritkaság ilyet megtapasztalni.” – véleményezte Bolyki Ágnes, PR és marketing szakértő, CSR koordinátor.
2015. május 12-én ünnepélyes keretek között vehették használatba a kis gyermekek új játékukat. Béres Péterné, a Kőbányai Kékvirág Óvoda vezetője örömteli megnyitója után, Bolyki Ágnes köszöntötte a gyermekeket. Ezután az óvoda apróságai kedves dalok kíséretében próbálták ki a természetes közeg érzését a sétáló ösvényen.
„Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Raben Group dolgozóinak, hogy alapítványunkat támogatva lehetővé tették terveink megvalósítását. Rengeteg gyermek életét fordíthatjuk ezzel pozitív irányba az egészséges életmód területén. Óvodánk mindig nagy gondot fordított a környezetvédelemre, s ennek jegyében ez a természetes környezetben megvalósult sétáló ösvény még tovább bővítette repertoárunkat.”  – fűzte hozzá Béres Péterné, a Kőbányai Kékvirág Óvoda vezetője.