fbpx

Minden várakozást felülmúlt a K 2022 szakvásár

Írta: Csomor Zsolt - 2022 november 09.

A világ műanyag- és gumiiparának innovációját a K szakvásár határozza meg

A Düsseldorfban rendezett K 2022 szakvásár legfontosabb tapasztalata, hogy mekkora örömmel találkozott három év elteltével végre személyesen is a világ műanyag- és gumiiparának színe-java – ennek megfelelően kitűnő hangulat lett úrrá a 3037 kiállítón. A bemutatkozó vállalatok saját bevallásuk szerint rendkívül nagy számú és értékes kapcsolatot tudtak építeni és ápolni, valamint komoly beruházási szándékot tapasztaltak a szakmai látogatók körében.

emberek férfi nő csarnok
3037 kiállító részvételével zajlott a K 2022, ahová 176 000 szakmai látogató érkezett

„A K-Düsseldorf ismét teljesítette a legmagasabb elvárásokat is. Változatlanul ez a világ műanyag- és gumiiparának legnagyobb nemzetközi részvételű, legszélesebb kínálatot és a legtöbb újdonságot felvonultató seregszemléje” – fejezte ki örömét Erhard Wienkamp, a Messe Düsseldorf vásártársaság ügyvezetője a jó eredményről, majd így folytatta: Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy a K 2022 komoly lendületet és irányt adhatott az iparág innovációjának, valamint hogy a kiállítóink számos döntéshozó nemzetközi ügyféllel köthettek üzletet.”

Az iparág legfontosabb szakmai seregszemléjére 176 000 szakmai látogató érkezett a világ valamennyi földrészéről. A Németországon kívülről érkezett vendégek 70 százalék feletti aránya a K 2022 esetében ismét változatlanul magas szintű volt.

A folyamatlánc kezdetétől fenntartható módon kell gondolkodni

A szakmai látogatók lelkesedését mindenekelőtt az alapanyag-gyártók, a gépgyártók és a feldolgozó vállalatok a körforgásos gazdaság megvalósítását, az erőforrások kíméletes felhasználását és a klímavédelmet szolgáló technológiai fejlesztéseinek sokasága váltotta ki. Egyértelműen érzékelhető, hogy minden vállalatnál elfogadták, hogy fel kell vállalni a társadalmi felelősséget, és hogy a folyamatlánc kezdetétől fenntarthatóan kell gondolkodni a műanyagokról. Az idei K-Düsseldorf szakvásáron egyszerűen hihetetlen sokaságban mutatták be a körforgásos gazdaság megvalósítását szolgáló megoldásokat, gépeket és berendezéseket, valamint termékeket.

Az idei K-Düsseldorf szakvásárra 157 országból érkeztek szakmai látogatók a Rajna-parti vásárvárosba. A megkérdezett látogatók érdeklődése elsődlegesen a gépek és berendezések kínálatára irányult, a szakemberek kétharmada ezt jelölte meg fő érdeklődési területének.

A szakmai látogatók kitűnőnek minősítették az idei K-Düsseldorf szakvásáron, hogy a felvonultatott kínálat teljeskörűen lefedte az iparágat és a beszállítói láncot is. A szakemberek 98 százaléka saját bevallása szerint teljes mértékben elérte a vásárlátogatáshoz fűzött céljait.

zászló árboc zászlótartó
Képek forrása: K-Düsseldorf

Új kutatási eredmények is bemutatkoztak

Az idei düsseldorfi K szakvásáron a szakmai viták középpontjában állt a termelés világnyelve, az OPC UA, amelynek segítségével a hálózatba kapcsolt gépek és eszközök üzemi paramétereit pontosabban meg lehet határozni és össze lehet hangolni, ami alapfeltétele a körforgás optimális szabályozásának. A szakvásári OPC UA bemutató projektben nyolc ország 40 gyártója vett részt.

A Science Campus keretében a K 2022 kiállítói és szakmai látogatói is koncentrált módon tekinthették át a műanyag- és gumiipari tudományos kutatást és annak eredményeit. Számos felsőoktatási intézmény, intézet és támogató szervezet állt rendelkezésre a közvetlen párbeszédhez.

A soron következő K szakvásárt 2025. október 8 – 15. között rendezik Düsseldorfban.

Összeállította: Csomor Zsolt