fbpx

Újabb vállalat látja a megoldást a papírflakonban

Írta: Csomor Zsolt - 2021 augusztus 05.

A Procter & Gamble egyik részlege, a Fabric & Home Care a műanyag hulladék csökkentésének felgyorsítása érdekében újítók egy csoportjával együttműködve biológiai úton teljesen lebomló papírflakon megalkotásán dolgozik.

 

A műanyag helyettesítésével kecsegtet

A P&G bemutatta első Lenor papírflakonját, amelyet a Paboco papírflakongyártó vállalattal együttműködve alkotott meg. Továbbá bejelentette, hogy 2022-ben Nyugat-Európában elindít egy kísérleti projektet, amely alapján stratégiát dolgoznak ki a papírcsomagolás kiterjesztésére és szélesebb körű alkalmazására a P&G portfóliójában. 2030-as célkitűzése keretében a P&G arra törekszik, hogy 50%-kal csökkentse a nem újrahasznosított műanyagok alkalmazását.

 

lenor öblítő papírflakon virág címke
Kép forrása: Procter & Gamble

 

A Paboco papírflakon gyártási technológiája gyorsan fejlődik, és a hagyományos műanyagcsomagolással összehasonlítva a műanyagtartalom csökkentésével, illetve helyettesítésével kecsegtet. Az egyre gyorsabban terjedő alternatív csomagolási forma mögött olyan piacvezető fogyasztói termékgyártó vállalatok és ágazati szakértők állnak, mint a The Coca Cola Company, a Carlsberg Group és a L’Oréal. Ezek a vállalatok a világ első, tömeggyártásban is használható, teljes egészében bioalapú és újrahasznosítható papírpalackot szeretnének megvalósítani – olvasható a P & G közleményében.