fbpx

Tovább terjeszkedne az Amazon házhoz szállító robotja

Írta: Szerkesztőség - 2021 augusztus 04.

Az internetes kereskedelmi óriáscég, az Amazon a finn fővárosra is szeretné kiterjeszteni különleges házhoz szállítási programját. Ez konkrétan az Amazon Scout, a vállalat szárazföldi házhoz szállító robotjának újabb küldetését jelentené.

 

Már toborozzák a szakembereket

A projekthez külön mérnököket vesznek fel, és új szoftvereket fejlesztenek, amelyek segítségével szimulálják a valós körülményeket. Az új csapat 24 helyi mérnökből áll majd. Legfőbb céljuk az lesz, hogy 3D-s szoftvereket fejlesszenek ki a környezet összetettségének szimulálására, és biztosítsák, hogy Scout biztonságosan tudjon navigálni a különféle akadályok között kiszállítás közben.

 

robot ember csomag doboz
Kép forrása: Amazon

 

Habár az Amazon által közzétett megfogalmazás kissé homályos, a kapcsolódó álláshirdetésekből az derül ki, hogy a társaság szoftvermérnöki és gépi tanulási területet vezető szakembereket keres – olvasható az IoT ZóNA oldalán.

A Starship Technologies vagy a Kiwibot fejlesztéseivel összehasonlítva az Amazon új szereplőnek számít a szegmensben. Első negyedévi bejelentésében a cég arról számolt be, hogy több tízezer csomagot szállított ki Kaliforniában, Georgiában, Tennessee-ben és Washingtonban. A Starship viszont éppen 1 millió, a Kiwibot pedig 150.000 kiszállításról adott hírt. Másfelől viszont a mostani befektetés és az Amazon egyéb területeivel való nyilvánvaló vertikális integráció miatt a többi piaci szereplő azért vélhetően rajta tartja a szemét a vállalaton.

 

Összeállította: Csomor Zsolt