fbpx

Környezetbarát vízi ételkiszállítást tesztelt a DoDo

Írta: Csomor Zsolt - 2021 augusztus 19.

A Balatonon tesztelte új, vízi ételszállítási szolgáltatását a mesterséges intelligencián alapuló logisztikai megoldásokat kínáló DoDo. Az ételrendeléseket a partmenti éttermekből környezetbarát módon, zéró emissziós elektrojettel szállították a vitorlások fedélzetére.

 

Zéró emissziós ételszállítás a Balaton vitorlázói számára

A kikötő felkeresése nélkül, akár a Balaton közepén is átvehették ételrendeléseiket azok a vitorlázók, akik kipróbálták a DoDo által tesztüzemben elindított, vízi kiszállítási szolgáltatást. A cseh startup a pilot projekt megvalósításához olyan partnert keresett, amely környezetbarát megoldást képes biztosítani a rendelések kiszállításához: így esett a választás a Narke-ra.

 

víz balaton elektrojet ember
A leggyorsabb teljesítés mindössze 18 percet vett igénybe

 

„Folyamatosan keressük az új lehetőségeket kiszállítási szolgáltatásaink bővítésére, fejlesztésére. Évek óta vitorlázom a Balatonon, ezért jól tudom, hogy sokan egy éttermi ebéd kedvéért nem szívesen szakítják meg a vitorlázást. Rájuk gondolva, a hétvégi pihenésüket hajózással töltők igényeinek kiszolgálása érdekében vállalkoztunk a vízi futárfeladatok ellátására – egyelőre egy pilot projekt keretében. Ebben kiváló partnerre leltünk az első elektrojetet kifejlesztő Narke-ban, hiszen a magyar cég – hozzánk hasonlóan – az innovációt és a fenntarthatóságot tekinti alapértékeinek.” – mondta Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője.

 

víz balaton elektrojet ember
Képek forrása: DoDo

 

A DoDo a balatoni tesztüzem tanulságait elemezve dönt az új szolgáltatás széles körű bevezetéséről. A társaság Magyarország mellett Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is a házhoz szállítási piac fontos szereplője, ezért a jövőben ezekben az országokban is megfontolják az új, vízi úton történő szállítás bevezetését, az első pilot projekt eredményeinek összegzését követően.