fbpx

Növényekből készítettek festéket csomagolóanyagokhoz

Írta: Szerkesztőség - 2021 augusztus 26.

A növényi eredetű összetevőkből álló, elsősorban élelmiszeripari csomagolóanyagokhoz ajánlott termékskála érkezik a Sun Chemicaltól. A festékek bio-megújuló voltát szénizotópos vizsgálatok igazolják.

 

Fosszilis összetevők nélkül

A Sun Chemical mindig is nagy figyelmet fordított a fenntarthatóságra és arra, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyó megoldásokat találjon ki a csomagolóipar számára.

Legújabb fejlesztésük, a vízbázisú SunVisto Aquagreen sorozat is ennek szellemében valósult meg, amelynek készítéséhez természetes nyersanyagokat használnak. A festékek egyik alapvető része a például keményítőből, cukorból, a gabonafeldolgozás melléktermékeiből származó növényi eredetű kötőanyag.

 

pohár szívószál ételtároló
Kép forrása: Italia Imballaggio Magazine

 

A megoldást tudományosan is igazolták, amikor is a festékekben lévő természetes anyagok arányát szénizotópos vizsgálatnak vetették alá. A C14 izotóp jelenléte azt bizonyította, hogy valóban nem fosszilis összetevők felhasználásával készült festékekről van szó. Ez egyben azt is jelenti, hogy a SunVisto Aquagreennel nyomtatott csomagolások szabadon, környezetkímélően komposztálhatók és újrahasznosíthatók, ipari vagy akár otthoni körülmények között.

A különböző formulákban elérhető festékek csomagolások egész sorához alkalmazhatók, akár papírra, akár műanyag filmre kell nyomtatni – olvasható az Italia Imballaggio Magazine oldalán és a Sign&Display fordításában. A használatuk rendkívül hatékony, hiszen gyorsan száradnak, és magas minőségű, tartós, kopásálló végeredményt hagynak maguk után.

 

Összeállította: Csomor Zsolt