fbpx

Rangos díjat kapott a Mizo kávéitalának csomagolása

Írta: Csomor Zsolt - 2021 augusztus 31.

A Red Dot Design Award a dizájnerszakma egyik legtekintélyesebb elismerése, melyre minden évben több ezer pályázat érkezik a világ minden tájáról, hogy megmérettessék magukat a nemzetközi szakértőkből álló zsűri előtt. A Mizo Coffee Selection festményekbe burkolt kávésdobozainak terve a csomagolás kategóriában nyerte el a rangos díjat, melyet szakmai berkekben a dizájn Oscarjaként is szokás emlegetni.

 

A rendkívüli magyar siker mögött igazi csapatmunka áll

A Mizo, valamint a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria a Dió Stúdió szervezésében talált különleges módot arra, hogy eljuttassa az emberekhez, és becsempéssze a mindennapjaikba a művészet élményét a kávézáson keresztül. Ehhez közvetítőként a Mizo Coffee Selection termékcsalád limitált szériás Art Coffee kollekciója szolgált, mely 2020 őszén került a boltokba, ráadásként lehetőséget adva így a fogyasztóknak arra, hogy a koronavírus-járvány miatt bezárt múzeumok falain kívül is találkozhassanak a művészettel.

 

italos doboz kávé festmény
Kép forrása: Magyar Múzeumok

 

A 10 különböző Mizo kávéspecialitás papírdobozaira 1-1 jól vagy épp kevésbé ismert festmény képe került egy rövid leírással, amely bemutatta a műdarabot és azt, hogy melyik múzeumban tekinthető meg eredetiben. A kávézás és a művészetek egyedi párosításának látványvilágát a Dió Stúdió – mely ezzel már a második Red Dot Díját nyerte el – alkotói jelenítették meg rendhagyó kivitelezésű csomagolásterveiken.

A 30 festményt – többek között Szinyei, Csontváry, Munkácsy és Gauguin festményeit – bemutató sorozat azonban nemcsak a dizájnerszakmában, hanem a fogyasztók körében is nagy sikert aratott. A pozitív vásárlói visszajelzések és a Red Dot Díj tükrében bátran kijelenthetjük, hogy a projekt elérte célját, és sikerrel népszerűsítette a festészet művészetét itthon – olvasható a trademagazin.hu oldalán.