A MEWA törlőkendői megkönnyítik a munkát

Írta: Csomor Zsolt - 2021 október 13.

Emlékeznek még Dobbyra, a házimanóra? A Harry Potter regények varázsvilágában a házimanók végezték el az otthoni munkát, megkönnyítve gazdáik életét. Ilyen házimanók jól jönnének az üzemekben is, amikor arról van szó, hogy megbízható segítségre van szükség a feladatok elvégzésében. A MEWA ipari törlőkendői pont ilyenek, mintha csak a fantasy könyvek világából léptek volna elő: éppen akkor és ott vannak jelen, amikor szükség van rájuk. Tökéletesen ellátják a munkájukat, majd eltűnnek, mintha ott sem lettek volna.

 

A MEWA 113 éve kínálja bérleti rendszerben a törlőkendőit

Munkánk pontos, precíz elvégzésében kitüntetett szerepe van azoknak az eszközöknek, amelyeket használunk. Hatékonyan és megbízhatóan kell, hogy segítsenek minket: legyen szó például egy olajfolt eltüntetéséről, egy víztócsa felitatásáról vagy a padló tisztára törléséről.

 

törlőkendő kéz autó motortér
A MEWA ipari törlőkendői strapabírók, nem bolyhosodnak, könnyedén eltávolítják a legmakacsabb szennyeződéseket is

 

A német MEWA teljes körű szolgáltatás keretében nyújtott ipari törlőkendőrendszere ráadásul minden terhet levesz használói válláról. A törlőkendőket – bérleti szisztémában – az igényelt mennyiségben szállítják ki, majd használat után azok elhelyezhetők a MEWA által biztosított biztonsági tárolóedényekben (SaCon®). A piszkos törlőkendőket ezután összegyűjtik, elszállítják, kimossák, majd frissen és tisztán újra visszaviszik az üzemekbe.

A legkülönbözőbb felhasználási területekhez megtalálhatjuk a legmegfelelőbb törlőkendőt. Van olyan, amely nagy nedvszívóképességgel rendelkezik, és pillanatok alatt fel lehet vele itatni az olajos, zsíros szennyeződéseket vagy az oldószereket és festékeket. De van olyan típus is, amelyet kimondottan az érzékeny, finom felületek tisztításához fejlesztettek ki. A MEWA törlőkendői hasznos szolgálatot teljesítenek az ipari üzemekben, a gyártás legkülönfélébb területein, a műhelyekben és a kézműves kisipari egységekben – a szorgos, apró házimanókra mindenütt lehet számítani!

Sajnálatos módon még sok üzemben használnak eldobható termékeket – pedig ez sem a fenntarthatóság gondolatrendszerének nem felel meg, és nem is gazdaságos. A MEWA immár 113 éve egy olyan bérleti rendszerben kínálja törlőkendőit, amely már a kezdet kezdetén – korát jóval megelőzve – a megosztás elvén alapult.

 

törlőkendő
A MEWA törlőkendői akár ötvenszeri mosás után is újra felhasználhatók

 

Egy-egy ipari törlőkendőt mosás után akár ötvenszer is fel lehet használni. A kendők egyfajta zárt körforgásban vannak, amelynek környezeti mérlege sokkal jobb, mint az egyszer használatos rongyoké vagy a papírtörlőké. Ráadásul a MEWA ipari törlőkendőit használva – a papírtörlőkhöz képest – 35 százalékkal rövidebb időre van szükség a tisztításhoz.

 

Képek forrása: MEWA