fbpx

Terjeszkedik a UPS egészségügyi logisztikai üzletága

Írta: Csomor Zsolt - 2021 október 27.

A UPS kifejezetten egészségügyi logisztikai létesítményt nyitott a csehországi Ostravában. A legmodernebb, a gyógyszerek helyes forgalmazási gyakorlatának megfelelő 3800 m2-es létesítményben több validált, szabályozott hőmérsékletű hűtő- és fagyasztókamrát alakítottak ki a különböző hőmérséklet-érzékeny gyógyszerek és biológiai készítmények számára.

 

Hőmérséklet-szabályozott szállítás

Az új ostravai létesítmény hozzáférést biztosít a gyorsan növekvő kelet-európai piachoz, és újabb közvetlen kapcsolatot biztosít Európából, a UPS globális hálózatához. A létesítmény gyorsabb szállítási időt és nagyobb rugalmasságot nyújt az ügyfelek számára, valamint a cseh, szlovák, lengyel és magyarországi kórházi és gyógyszertári disztribúciót is segít kiszolgálni.

 

raktár maszk nő nyomtató doboz állvány
Kép forrása: UPS

 

A UPS Healthcare, a vállalat egészségügyi üzletága az elmúlt 12 hónapban további 13 000 négyzetméterrel bővítette kapacitását Magyarországon, ahol így összesen már 37 000 négyzetméterrel rendelkezik. A UPS a magyarországi egészségügyi központjából 25 éve szolgálja ki a gyógyszer-, biológiai és orvostechnikai eszközöket gyártó iparágakat. A létesítményben szabályozott hőmérsékletű raktárhelyiségek (15-25oC), hűtő (2-8oC) és fagyasztó (-20 oC). A hazai központ belföldön nagykereskedőket, kórházakat és gyógyszertárakat szolgál ki termékekkel. A UPS aktív, hőmérséklet-szabályozott szállítási hálózatán keresztül pedig további 30 országba is szállít Magyarországról.

2021-ben a UPS Healthcare emellett több mint 36 000 négyzetméter jó gyártási gyakorlatnak megfelelő hűtő- és fagyasztókapacitásba fektetett be újonnan épített és korszerűsített egészségügyi létesítményekben, többek között Olaszországban, Lengyelországban, Hollandiában, Németországban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Ezek a létesítmények, amelyek 2°C-tól akár -80°C-ig terjedő hőmérsékleten képesek biológiai termékeket tárolni, a már meglévő, a világ 32 országában található 1 millió négyzetméternyi dedikált egészségügyi raktárterületet egészítik ki – olvasható a vállalat közleményében.