fbpx

Bioalapú ipari tisztítókendő a fenntarthatóságért

Írta: Csomor Zsolt - 2021 november 22.

A bioalapú, 99 százalékban fenntartható forrásból származó, növényi rostokból készült Tork tisztítókendő elnyerte a független TÜV Austria intézet „OK Biobased” minősítését is. A kendő nedvszívóképessége, tartóssága, „szöszmentessége” és kedvező oldószerfogyasztása is jelentős előrelépést jelent a korábbi megoldásokhoz képest.

 

Fókuszban a körkörös gazdaság

A fenntarthatóság egyre inkább meghatározó tényező az iparban dolgozó vállalatok számára. A Tork termékeket és csomagolásokat ezért úgy tervezik, hogy magas szinten támogassák az ipari vállalatok hatékonysági elvárásait, megfeleljenek a szigorú teljesítménybeli követelményeknek, miközben maximálisan szem előtt tartják a fenntarthatósági elvárásokat is.

A Tork új, bioalapú ipari tisztítókendőjének (Biobased Heavy-Duty Cleaning Cloth) nedvszívó képessége, tartóssága, „szöszmentessége” és kedvező oldószerfogyasztása is jelentős előrelépést jelent a korábbi megoldásokhoz képest, miközben káros környezeti hatásukat is csökkenti.

 

törlőkendő automata nő szemüveg
Kép forrása: Tork

 

A Tork csomagolások mostantól 100%-ban újrahasznosított kartonpapír rostokból vagy 30%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, hozzájárulva a körkörös gazdasághoz és mérsékelve a „szűz”, újonnan előállított műanyagok felhasználását. Fontos eredmény az is, hogy az elmúlt évtizedben a Tork az exelCLEAN® tisztítókendők előállításával és forgalmazásával több mint 28%-al csökkentette a vállalat karbonlábnyomát.

Sőt, a fenntarthatóságot célzó fejlesztések mellett a tisztítókendők adagolását is hatékonyabbá és gazdaságosabbá tették egy-egy újítással: az egymásba hajtogatott elrendezés könnyebb és gyorsabb hozzáférést tesz lehetővé a munkatársak számára, a laponkénti adagolás révén pedig a hulladék mennyisége is csökkenthető.

 

Összeállította: Csomor Zsolt