fbpx

Új szolgáltató lép vasúti árufuvarozási piacra

Írta: Csomor Zsolt - 2021 december 29.

Közös vállalat létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot az RZDL Europe Kft., a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a CER Cargo Holding. Az illetékes nemzeti minisztériumok támogatásával létrejövő vállalat célja a Kína és Európa közötti fuvarozási útvonalak erősítése minőségi logisztikai szolgáltatások nyújtásával.

 

Összeköti a Kelet országait az Európai Unióval

A szándéknyilatkozatban megjelölt társaság létrehozásához szükséges adminisztratív és operatív előkészítés már zajlik, a cég így várhatóan a jövő év első felében megkezdi működését. A vállalkozás elsősorban import kínai áruk vasúti fuvarozására és a Távol-Keletre irányuló exportszállításokra fókuszál.

 

vonat mozdony vagon
Kép forrása: Rail Freight

 

A forgalom további élénkülése felgyorsíthatja a magyar vasúti logisztikai piac fejlődését, a záhonyi átrakó körzet revitalizációját – olvasható a Stern Communications által kiadott közleményben.

Nemcsak hazai szinten, hanem Európa számára is stratégiai jelentőségű a záhonyi vasúti és áruforgalmi csomópont létrehozása, amely összeköti majd a Kelet országait az Európai Unióval – hangsúlyozta az eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter

Magyarország akkor válhat – a terveinknek megfelelően – Közép-Európa teherfuvarozási, logisztikai és elosztó központjává, ha a lehető legnagyobb mértékben részesül az Európa és Ázsia közötti áruforgalomból. A Kínából végig szárazföldön érkező vasúti szállítmányok számára Záhonynál megnövelt kapacitásokat az országhatáron belül, Győr-Sopron térségéig a fővárost elkerülő fuvarozási útvonalat érdemes kialakítani – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

 

Összeállította: Csomor Zsolt