fbpx

A Volvo újfejlesztésű teherautója már megvásárolható

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 16.

Az új Volvo teherautókat azért fejlesztették ki, hogy maximalizálják a gépjárművezetők lehetőségeit a munkájuk során. Az összes modell új, rugalmas felhasználói felülettel, digitális műszerfallal rendelkezik, amely minden helyzetben releváns információt nyújt a gépjárművezetőnek. Ezen kívül a Volvo FM és FMX új fülkét kapott, amely több helyet biztosít a járművezetőnek és jelentősen javítja a látási viszonyokat.

 

A szakképzett sofőrök felbecsülhetetlen értéket képviselnek minden szállítmányozó vállalat számára. Ezt szem előtt tartva a Volvo Trucks arra koncentrált, hogy a járművezetői környezet és a járművezetői felület az új teherautó családokban a lehető legbiztonságosabb, legfunkcionálisabb és legkényelmesebb munkahelyet teremthesse – megolvasható a Volvo Hungária Kft. sajtóközleményében.

 

Könnyebb elkerülni a költséges hibákat

Az új, 12 hüvelykes, teljesen digitális fő műszeregység gyorsan elérhetővé teszi a hozzáférést az információkhoz, amik segítik a költséges hibák elkerülését. A vezetési idő például mindig megjelenik, az útjelző táblák azonosítása funkció pedig figyelmezteti a sofőrt a sebességkorlátozásra, az előzési korlátozásra és az úttípusra.

Négy választható nézettel minden járművezető könnyedén testre szabhatja a műszerfal kijelző tartalmát és megjelenését. A műszerfal kijelző kiegészíthető egy könnyen kezelhető 9 hüvelykes oldalsó kijelzővel a kommunikáció, az infotainment és a közlekedési információk kezeléséhez. Akár nyolc kamera is könnyedén csatlakoztatható az oldalsó kijelzőhöz, és akár négy kamera nézet is megjeleníthető egyszerre a képernyőn.

 

Miben mások az új fülkék a Volvo FM és a Volvo FMX modellekben?

A Volvo FM és FMX modellek új fülkéi a korábbiaknál akár egy köbméterrel nagyobb belső térfogatot is biztosít. Jelentősen javultak a látási viszonyok is többek között a süllyesztett ajtósornak köszönhetően. Az alacsony és széles bejárat két lépcsővel, jobb csúszásgátló tulajdonságokkal és világítással teszi könnyebbé a gyakori megállásokkal járó fuvarokat.

Csakúgy, mint a Volvo FH és a Volvo FH16 esetében, a sofőrülés ezekben is rendelkezik fejtámladöntési funkcióval, ami a kormánykeréken állítható. A hálófülkés kivitel alsó ágya a korábbiaknál magasabbra lett helyezve, így kényelmesebb rajta ülni, valamint további tároló helyet is teremt. A nappali fülkében új, 40 literes belső térvilágítással ellátott tároló is található.

 

Kép forrása: Volvo Trucks