fbpx

A DAF kiterjeszti interaktív képzési programját

Írta: Csomor Zsolt - 2020 szeptember 28.

A DAF egész Európa területén bevezeti az EcoDrive+ képzést. Az interaktív oktatási program megtanítja a járművezetőknek, hogyan használhatják optimálisan a jármű rendszereit. Az eredmény: az üzemanyag-fogyasztás jelentős csökkenése, alacsonyabb karbantartási költségek és elégedett járművezetők.

 

 

Maximális teljesítmény minden csepp dízel üzemanyagból

Az új DAF LF, CF és XF járművek átadása mindig a jármű funkcióinak átfogó ismertetésével jár. Miután mindent elmagyaráztak, és átadták a kulcsokat, a járművezető egy DAF EcoDrive+ oktatási programra vonatkozó kupont is kap. A kupon hat hónapig érvényes, és a járművezetőt egy intenzív, személyes oktatásra jogosítja fel, amelyen saját tehergépkocsijával vehet részt, olvasható a DAF közleményében.

Minden új DAF tehergépkocsi több fedélzeti rendszerrel rendelkezik, amelyek hatékonyabb, biztonságosabb és nyugodtabb vezetést tesznek lehetővé – magyarázza Pascal Hochstenbach, a DAF Driver Academy képviselője. Csak akkor használható ki maximálisan az üzemanyag-fogyasztásban rejlő lehetőségek, ha a gépkocsivezető pontosan tudja, mit és hogyan kell használni.

 

Kisebb mértékű kopás és elhasználódás

A motorfék és a különféle rendszerek, pl. adaptív automatikus sebességtartás helyes használatának további előnye, hogy csökkenti a fékek kopását és elhasználódását, az ACC és az AEBS rendszer pedig fokozza a közlekedés biztonságát. Hochstenbach: „A tehergépkocsit jól ismerő járművezető sokkal jobban élvezi a vezetést. A program hasznosságának köszönhetően mindenképpen megtérül a DAF EcoDrive+ oktatási programba fektetett idő.”

 

10%-kal hatékonyabb

Az EcoDrive+ oktatási program általában egy nap alatt végezhető el, továbbá elméleti és gyakorlati képzést is tartalmaz. „A képzésen részt vett járművezetőink legalább 10%-kal hatékonyabban vezetnek. Ez egy kiválóan megtérülő befektetés” – mondja Marek Gunia, a lengyelországi BATIM szállítási igazgatója. „Azt is észrevettem, hogy a program hatására járműveink kevésbé károsodnak. Az EcoDrive+ fejleszti a járművezetők képességeit és a különböző járműrendszerekkel kapcsolatos ismereteit. A programnak hála még profibbá válnak járművezetőim, és észrevehetően boldogabban végzik a munkájukat.”

Kép forrása: DAF Trucks