fbpx

Hidrogénhajtással (is) zöldít a logisztikai szolgáltató

Írta: Csomor Zsolt - 2022 augusztus 22.

A DACHSER tovább fejlesztette zéró kibocsátású tehergépjárművei gyakorlati tesztjeit. 2023-ban a logisztikai szolgálató két hidrogén-üzemanyagcellás (FCEV) tehergépkocsit helyez üzembe Németországban.

Kibocsátásmentes áruszállítás

A tervek szerint a DACHSER jövőre forgalomba helyez egy 27 tonnás Hyundai Xcient típusú hidrogéncellás tehergépkocsit a németországi Magdeburgban.

teherautó kamion daru anyagmozgató
Kép forrása: FAUN cégcsoport

A zéró emissziós teherautót regionális szállítmányozásra, valamint a menetrend szerint induló éjszakai járatokra használják majd Berlinben. Egy másik hidrogén-üzemanyagcellás tehergépkocsi, az Enginius által gyártott 19 tonnás Bluepower pedig 2023 közepén kezdi meg szállítást Hamburg belvárosában. A Hyundai Xcient 18 hatótávolsága elérheti akár a 400 kilométert, a Bluepower 1938 pedig mintegy 250 kilométer megtételére képes egy feltöltéssel – olvasható a vállalat közleményében.

Az új tehergépkocsik feltöltéséhez megfelelő hidrogén-utántöltő létesítmények is rendelkezésre állnak majd a DACHSER magdeburgi és berlini fiókja közelében. A DACHSER elektromos teherautókkal is zöldíti flottáját.