fbpx

Ellátásilánc-menedzserek VIII. regionális találkozója

Írta: Szerkesztőség - 2018 december 22.

November közepén zárult Közép- és Kelet Európa logisztikai és ellátásilánc-menedzsment szakembereinek nyolcadik alkalommal megrendezett, nagyszabású kapcsolatépítő rendezvénye, a TRANSLOG Connect Kongresszus. Számos új együttműködés és üzleti partnerség alapjait fektették le a 19 országból érkező döntéshozók, akik közel 1500 találkozót bonyolítottak le a két nap alatt.

A mintegy félezer iparági vezető idén is azért vett részt a rendezvényen, hogy már működő válaszokat találjon sürgető kihívásaira, szükségleteire, és a két nap alatt számos előadás és személyes üzleti találkozó részese lehessen az általa kiválasztott partnerekkel és vezető szolgáltatókkal. Tudjuk, hogy a logisztikai szektor jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt években, az új technológiák alkalmazása és elterjedése kulcsfontosságú tényező az ipar jövőjének alakításában. Az innováció szinte minden iparágban hívószó, de hogyan tudja ezt megfelelően adaptálni az ágazat? Rendkívül izgalmas szolgáltatói felhozatal képviseltette magát az eseményen – közel harminc megoldásszállítóval találkozhattak a résztvevők –, hiszen a logisztikai piacon mindig van felhajtóerő az egyre globálisabban (A mindinkább globálisan) gondolkodó és kereskedő ügyfelek, az erőforrás-kihelyezés irányzatainak töretlenül növekvő tendenciái, a vállalati határokon túlmutató folyamatoptimalizálással és a fenntarthatóság megkerülhetetlen témái révén.

Lajkó Ferenc, a Waberer’s International vezérigazgatója a vállalat főbb innovációs irányait ismerteti a Kongresszus hallgatóságával

A világ ellátási láncainak összekapcsolása

Az ipari vállalatok mintegy 20%-a és a kereskedelmi vállalatoknak több mint 10%-a tervezi az olyan feladatok külső szolgáltatókra bízását, mint a logisztikai tervezés, az információtechnológiai integráció és a készletgazdálkodás – derül ki a BME kutatásából. A világ egyik legnagyobb 4PL szolgáltatója, az Európában holland székhellyel rendelkező C.H. Robinson széleskörű szolgáltatási portfóliójával mutatkozott be, számtalan intelligens, üzleti igényekhez igazított megoldást kínálva az ellátási lánc hatékonyságának javítására. Egyedülálló és megbízható technológiai megoldásaival Európa-szerte találkozhatunk, hiszen 49 irodát működtetnek a régióban. Az áruáramlás zökkenőmentességének alapja a gyors és megbízható információs folyamat – vallja a TRANSLOG üzleti közösségéhez idén első alkalommal csatlakozott ausztriai, átfogó szállítmányozási és info-logisztikai szolgáltatásaival a piacon három évtizede jelen lévő cargo-parner. Az adminisztrációs feladatok minimalizálásának és a költségek optimalizálásának szakértője, a megrendelések kezelésétől a disztribúcióig mélyen beépül ügyfelei ellátási láncaiba, hogy optimalizálja és javítsa azok minőségét.

Alternatív meghajtás a közúti közlekedésben

A fenntartható fejlődéssel összhangban Európa meghatározó logisztikai szolgáltatója és legnagyobb nemzetközi fuvarozó vállalata, a Waberer’s International Nyrt., a közelmúltban tesztelte LNG (cseppfolyósított földgáz) és CNG (sűrített földgáz) üzemanyaggal működő járműveit, melyeket már 2019től flottáikban használnak, és elsőként kívánják bevezetni a Tesla Semi teherautókat az európai piacra. Lajkó Ferenc, a vállalat vezérigazgatója teltházas előadásán számolt be jövőbemutató terveikről és a vállalat elköteleződéséről egy költséghatékonyabb, környezetbarátabb közúti szállítmányozás irányába.

Valós idejű rakományfelügyelet bárhonnan, bármikor

Az eseményen hatodik alkalommal adták át a Kelet-Közép-Európai Logisztikai Kiválósági Díjat, melynek szolgáltatói kategóriagyőztese a svájci központú Arviem lett. Rakomány-felügyeleti megoldásának fejlett elemzési platformján keresztül ügyfelei valós időben követhetik nyomon árucikkeik teljes útját a tranzit során, számtalan kiegészítő riport-funkcióval kiegészülve. A pár éve indult innovatív startup számtalan érdeklődőt üdvözölhetett, hiszen az ellátási lánc „sötét foltjainak” feltárásában hozott eredményei, valamint az azonnali korrekciós intézkedések lehetősége jelentősen hozzájárul a jobb tervezési hatékonyság eléréséhez.

A Budapesten évről évre megrendezett kapcsolatépítő és „thought leadership” szakmai fórum nagyban hozzájárul az innovatív logisztikai megoldások helyi szintű adaptálásához és a beszállítói-szolgáltatói kapcsolatok erősítéséhez. A TRANSLOG Connect Kongresszus 2019 novemberében is várja a szakma vezető döntéshozóit és jövőorientált megoldásait, hogy tovább bővítse kelet-közép-európai szakmai közösségét. Legyen Ön is részese 2019-ben!

www.translogconnect.eu