fbpx

Nagy az igény a helyben raktározásra – új központ épül

Írta: Barna Ferenc - 2022 szeptember 10.

Új raktárközpontot épít a vámügynöki és logisztikai szolgáltatást nyújtó Zoll-Platz Kft. Szeged határában mintegy 1,4 milliárd forintos beruházással, melye uniós támogatás is segít. A hírt a cég ügyvezető igazgatója, Csonka Péter jelentette be.

Közúti fuvarozás, kamion
Az épülő raktár a közúti fuvarozás szempontjából jó helyen található (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Jövő nyárra készül el a beruházás a tervek szerint

A pandémia miatt az ellátási láncokban jelentkező problémák következményeként egyre nagyobb az igény a helyben raktározásra, hangzott el a 313 millió forint támogatással épülő beruházás témájában tartott tájékoztatón.

A Zoll-Platz Kft. ezt az igényt felismerve döntött az új logisztikai központ felépítése mellett, mely Szeged határában, a Sándorfalvi út mellett kap helyet. A terület az áruszállítás szempontjából jó helyen található, mivel az M43-as és M5-ös autópályához egyaránt közel van és határán egy, a Szeged-Hódmezővásárhely vasútvonalhoz kapcsolódó iparvágány is halad.

A beruházás első ütemében egy 2890 négyzetméteres szendvicspanelből készülő komplex épületet alakítanak ki, melyben a raktározásra alkalmas területek mellett irodai és szociális helyiségek is helyet kapnak.

A kamionok rakodására is alkalmas öt dokkolóval ellátott épületre három, 50 kW-os napelemes rendszer kerül, amelyek a központ és a parkolókban telepítendő elektromos töltőállomások energiaigényét is fedezik majd.

A fejlesztés második ütemében további raktár építését tervezik, mely 2500 négyzetméteres lesz.

A fejlesztés költségei

A beruházás uniós támogatással, Széchenyi beruházási hitelből és saját forrásból valósul meg. Az ingatlan kivitelezője a hódmezővásárhelyi Szám-Adó Kft.

A több mint 120 alkalmazottat foglalkoztató Zoll-Platz Kft. teljes körű vámügyintézést végző cégként üzemelteti Csongrád-Csanád megye egyetlen vámudvarát. Kirendeltséget működtet az udvari, tompai, röszkei és záhonyi határátkelőhelyen, és raktározási, logisztikai szolgáltatásokat is nyújt partnereinek.

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc