fbpx

Világbajnokságon debütált a Continest legújabb fejlesztése

Írta: Csomor Zsolt - 2022 március 27.

A 18. World Athletics Indoor Championships Belgrade22 atlétikai világbajnokságon mutatkozott be először az összecsukható konténerek tervezésével és gyártásával foglalkozó magyar vállalat, a Continest Technologies Zrt. legújabb fejlesztése, a „CN RetailUnit” konténerbolt. Az összecsukható árusító konténer helytakarékos, egyszerű szállíthatóságának köszönhetően fenntartható módon újíthatja meg a szabadtéri rendezvények piacát.

konténer zászló zászlótartó
Kép forrása: Continest

Ideális választás a rendezvényszektor számára

A Continest Technologies Zrt. 2017-ben, a fenntarthatóságot és a zöld mérnöki megoldásokat ötvözve lépett be a logisztikai-, a rendezvény- és a konténerpiacra. A Sziget fesztivál eseményein jelentek meg először az összecsukható konténerek, amelyek akkoriban még főként mobil irodaként és jegyárusító pontként funkcionáltak. A Continest konténerek helytakarékosságból eredő előnyei már ekkor is megmutatkoztak: közel 80 százalékkal csökkentették a szállításból adódó károsanyag-kibocsátást és a logisztikai költségeket a hagyományos konténerek használatához képest.

A Continest fókusza mára már szerteágazó: az egészségügyet, a humanitárius szektort, a védelmi ipart és a szállítmányozást is kiszolgálja összecsukható konténerekkel. A cég történetének kezdetei azonban a rendezvényszektorhoz kötődnek, ezért is fontos számukra a rendezvényipari partnerek kérésére, az ágazat igényei szerint kialakított új árusító konténer. A „CN RetailUnit” egyaránt lehet jegypénztár, kiskereskedelmi egység és akkreditációs pont.

Az első „CN RetailUnit” egy szerbiai sporteseményen, a 2022-es Belgrádi Atlétikai Világbajnokságon debütált, ahol a sportesemény hivatalos ajándéktárgyait árusították az egységben. A CN RetailUnit alapja a 20 lábas, standard, 6 méter hosszú összecsukható Continest konténer, amelynek teljes hosszanti oldalán 60 cm-es vevőpult, vízelvezető csatorna, beépített villamoshálózat és ledvilágítás is található. A konténerbolt teljes felületében kreatívan dekorálható, így bármilyen rendezvény vagy márka arculatához jól illeszkedik – olvasható a Continest Technologies Zrt. közleményében.

Összeállította: Csomor Zsolt