fbpx

Magyarok találmányai mutatkoznak be interaktív tárlaton

Írta: Csomor Zsolt - 2022 február 04.

Álmok Álmodói 20 − Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállítással ünnepeli a Millenáris a tudományos mérföldkövekhez kapcsolódó magyar hozzájárulásokat. A február 15-én megnyíló látványos, interaktív tárlat közel 600 magyar géniusz találmányát mutatja be. A kiállítás egész évben látogatható lesz a Széna tértől pár perc sétára található Millenáris Nagycsarnokában.

 

Gondolná, hogy ennyi mindent adtunk a világnak?

A közel hatezer négyzetméteres területen a tárlat 6+1 tudományterületet dolgoz fel, ezek a mobilitás, az orvoslás, az ipar, az agrárium, az infokommunikáció, a tér tudománya és a hely szelleme. A kiállítás legfőbb célja a tudomány világának népszerűsítése, és a fiatalok inspirálása közérthető, látványos, szórakoztató formában.

 

épület pad ajtó
Kép forrása: Millenáris

 

A kiállítás közel másfél kilométer látogatói útvonalán folyamatosan váltják egymást az interaktív elemek. Sétálhatunk egy óriási agyban, ahol játékosan ismerkedhetünk meg az idegrendszer működésével. Repülőgépbe is szállhatunk, ahol a felhők között tanulmányozhatjuk a legjelentősebb hazai repülőmérnökök történetét. A Marson is kalandozhatunk VR-szemüvegben, vagy éppen a Hold felszínéről csodálhatjuk meg a Földet, ami egy izgalmas dómvetítést rejt magában.

„A történelem során bármikor és bármilyen területen tudtunk innovatív megoldást adni. A legaktuálisabb példa erre Karikó Katalin, akit szintén bemutat a kiállítás. Nem is gondolnánk, hogy a bennünket körülvevő világban, a hétköznapokban mennyi mindenben van magyar hozzájárulás, mi magyarok mennyi mindent adtunk a világnak” − mondta Dankó Virág, a kiállítást megvalósító Millenáris ügyvezető igazgatója.

A kiállítás február 15-től, a hét minden napján látogatható, 6 éves korig ingyenes. A családi jegy két felnőtt és egy gyermek számára biztosít kedvezményes belépést, de elérhető kiegészítő gyermek napijegy, illetve senior napijegy is a nagyszülők számára.

További információ az Álmok Álmodói 20 honlapján érhető el, ahol belépőjegy is vásárolható.

 

Összeállította: Csomor Zsolt