fbpx

A jövő az alternatív hajtásoké, a robotizációé

Írta: Barna Ferenc - 2022 május 17.

Közel 400 kiállítóval került megrendezésre az ipari kiállításcsokor 2022. május 10-13. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban: az IPAR NAPJAI nemzetközi ipari, a MACH-TECH nemzetközi gépgyártás-technológiai, hegesztéstechnikai és az AUTOMOTIVE HUNGARY nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, ahol bepillantást kaphattunk a jövőbe is.

Hölgyek, férfiak és gépek a kiállításon
A megújult Hungexpora visszatértek a kiállítók és látogatók egyaránt (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Megújult központ

A pandémia alatt elkészült a főváros régóta várt kongresszusi központja, megújult az összes pavilon és a főbejáratnál új fogadóépület épült. A kiállítók, látogatók elkezdtek visszatérni, ami az optimizmus jele – hangzott el Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatójának beszédében.

A kiállítás megmutatta, merre halad a jövő: az innovációk zöme az alternatív hajtások, a hidrogén, a robotizáció, az automatizáció és a mesterséges intelligencia alapú döntéshozatal témáját érintette.

Az eseményhez számos program kapcsolódott

A konferenciákon, továbbképzéseken, előadásokon többek között szó volt az e-mobilitásról, az akkumulátorgyártásról, a hegesztéstechnika alapjairól, a digitalizációban rejlő lehetőségekről, a polimerek újrahasznosításáról, a papírmentes logisztikáról, a magyar hidrogén gazdaság fejlődéséről, a német-magyar technológiákról, a munkavédelem jövőjéről, a 3D nyomtatásról.