Bezárás

Új, fenntartható bevonat élelmiszerek csomagolásához

Írta: Csomor Zsolt - 2022 július 07.

A Nanopool GmbH olyan környezetbarát bevonóanyagot fejlesztett, amely PE-fólia nélkül készül. Az innovatív védőréteg kiváló megoldás különféle élelmiszerek csomagolásához. Az NP SiOPack záróbevonat idén megkapta a Green Product Award Díjat a „Legjobb új anyagok” kategóriában.

Élelmiszerbiztonság műanyag tartalom nélkül

A Nanopool GmbH által fejlesztett környezetbarát záróbevonata ultravékony, láthatatlan, teljesen újrahasznosítható és ártalmatlan. Az NP SiOPack oldattal történő bevonat vízstabilitási és élelmiszerbiztonsági szempontból ugyanazokat az értékeket éri el , mint a PE bevonat a kartoncsomagolásokon, de természetes alapú termékként teljesen visszaállítható a természetes körforgásba.

papír doboz asztal szék tálca kenyér kés
Képek forrása: Nanopool

A technikai megvalósítást a Van Genechten Packaging (VGP) támogatta. A belgiumi székhelyű európai kartoncsomagológyártó az ipari termeléshez használt kartoncsomagolások bevonatának automatizált megvalósítását fejlesztette ki. A VGP gyakorlati alkalmazása során az anyagot NP SiOPack bevonattal látják el, majd bármilyen csomagolási alkalmazáshoz gond nélkül tovább feldolgozhatók.

tojás tálca tojástartó

Az idei Green Product Awards zsűrije is elismerte a környezetbarát bevonat jelentőségét az élelmiszercsomagolás területén: az NP SiOPack-ot „kiváló, fenntarthatóbb papír- és eldobható termékek technológiájának” minősítette, amely megkönnyíti a fogyasztók számára, hogy intuitív módon felismerjék, hogy a csomagolás ez a természetes bevonat újrahasznosítható és komposztálható – olvasható a Nanopool GmbH közleményében.