fbpx

Egyre több targoncát igényel a logisztikai ágazat

Írta: Csomor Zsolt - 2022 szeptember 08.

Ma már egyértelmű, hogy a jövő a webshopoké: a pandémia óta nem kevesebb mint 34 százalékkal nőtt az online kereskedelem forgalma. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy az internetes áruházak működtetéséhez nemcsak jó marketing szükséges, de elengedhetetlenek a hatékony logisztikai megoldások is. A válság észlelésekor a Targonca Trade Kft. komoly készletet halmozott fel annak érdekében, hogy kiszolgálhassa ügyfelei.

A Targonca Trade felkészült a nehézségekre

Ha valaki webáruházat indít, nem csak a hirdetéssel és dizájnnal kapcsolatos kérdéseket kell végig gondolnia. Az online üzletek rengeteg háttérmunkát igényelnek, hiszen a rendelések teljesítése folyamatos anyagmozgatással jár. Az utóbbi években ezért ugrásszerűen nőtt azok száma, akik kisebb raktárakat bérelnek vagy üzemeltetnek – mondta Gyarmat Ádám, a Targonca Trade 2000 marketingvezetője.

targonca
Képek forrása: Targonca Trade

Az ilyen 30 és 200 négyzetméter közötti helyiségekbe egy homlokvillás targonca túl nagy lenne, ám a gyalogkíséretű gépek ideálisak az anyagmozgatáshoz. Emberi erővel nem tudnánk 2 és fél méternél magasabbra pakolni, az emelőeszközök segítségével viszont akár a plafonig is kihasználhatjuk a helyet. Így a hasznosítható terület akár a korábbi másfélszeresére növekedhet.

A webshopoknak anyagilag is előnyösebb ez a megoldás, mintha nagyobb raktárt bérelnének: az emelőeszközök költsége átlagosan háromnegyed év alatt térül meg. Nem véletlen, hogy ma már az eladott gépek többsége e-kereskedelmi célra használt raktárakba kerül.

Egyre elterjedtebbek az elektromos, lítium akkumulátorral működő anyagmozgató gépek. A nehéz akkumulátor ellensúlyként funkcionál.

targonca

Az 1994-ben alapított, családi tulajdonú Targonca Trade országos lefedettséggel bír, és 2006 óta a HELI termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója, így sok éve a terület szakértőinek számítanak. Mint mondják, 2016 óta tapasztalnak ugrásszerű fejlődést a piacon.

„Amikor tavaly év végén észleltük a közeledő válság jeleit, nagy raktárkészletet halmoztunk fel, hogy stabilan tarthassuk az árakat, és gyorsan kiszolgálhassuk ügyfeleinket. Komoly készletünk van homlokvillás targoncákból, amiket elsősorban a HELI EUROPE franciaországi konszignációs raktárából kerülnek beszerzésre. Emellett gyalogkísérettel vezérelt raktártechnikai berendezések is mindig vannak készleten, amit Kínából folyamatosan pótlunk. Egy szállítmány 2 hónapon belül elfogy, de így is garantálni tudjuk az árakat” – számolt be erről ifj. Molnár István ügyvezető igazgató.

Összeállította: Csomor Zsolt