fbpx

Fúzióval erősít a mobil robotgyártó

Írta: Csomor Zsolt - 2022 október 10.

Egyesült a Mobile Industrial Robots és az AutoGuide Mobil Robots, hogy leegyszerűsítsék az ügyfelek belső logisztikájának automatizálását a biztonságos, együttműködésen alapuló AMR-ek teljes körű portfóliójával.

A vállalat hatalmas globális jelenlétet tart fenn

Az egyesüléssel szeptember végétől az integrált vállalat hivatalosan Mobile Industrial Robots (MiR) néven folytatja tevékenységét, az elnöki pozíciót pedig a hosszú ideje a Teradyne-t erősítő igazgató, Walter Vahey tölti be. A vállalat központja a dániai Odensében lesz, ahol az eredeti MiR 2013-as alapítása óta irányítja globális tevékenységeit.

Walter Vahey elnök
Walter Vahey elnök

A MiR biztonságos és együttműködő mobil robotokat fejleszt és forgalmaz, amelyek gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan kezelik a belső logisztikát, melynek következtében az alkalmazottak nagyobb értékű tevékenységek elvégzésére fordíthatják felszabadult idejüket. Az egyesülés előtt a MiR AMR-ek széles választékát kínálta, amelyek akár 1350 kg tömeg rakományok és raklapok szállítására is alkalmasak voltak. Az AutoGuide közreműködésével a portfólió nagy teherbírású AMR vontatókkal és targoncákkal egészül ki, melyek a MiRFleet szoftveren keresztül irányíthatók.

emberek épület csarnok
A MiR Global csapata (Képek forrása: MiR)

Az új kombinált vállalat 450 alkalmazottal, köztük 250 tervezővel rendelkezik. A MiR már jelenleg is előkelő pozíciót tölt be az AMR-ek piacán, több mint 60 országban több mint 7000 AMR értékesítésével. Az egyesült MiR globális, több mint 200 nemzetközi partnerre kiterjedő forgalmazói hálózattal rendelkezik.

Összeállította: Csomor Zsolt