fbpx

Dísztárgynak is élmény a vámpírűző ital csomagolása

Írta: Kohout Zoltán - 2023 március 30.

A csomagolástervezés világában közhelyszámba megy, hogy az igazán szép megoldás az, amikor a vásárló nemcsak a termékért, hanem a csomagolásért magáért is veszi az árut. A Hi Studio verbénalikőrös palackja ilyen darab.

Vasfű, démon, étvágy

A mexikói alkoholosital-hagyományok egyik nagy kedvence a tequila mellett a mezcal és a verbéna-likőrök. A Verbena Gratutide (szabados fordításban: Verbéna Hálával) csomagolástervezői ezért egy különleges szériának unikális dizájnt alkottak. A Verbena Gratitude egyik alapanyaga természetesen a gyógynövény maga, amit magyarul vasfűnek nevezünk. Megfázás esetén a vasfű képes kitisztítani az orrüregeket és a légutakat. Javítja az általános közérzetet, segít csökkenteni a magas vérnyomást, és hatékony étvágygerjesztő. Így természetesen aperitifnek is kiváló. Kevésbé tudományos alapú erénye, hogy hatékony vámpírűző is: szétmarja a bőrüket, és nem engedi, h megigézzék az embert…

A különlegesség másik összetevője a mezcal, ami az agávé növényből készült alkoholos italok általános kategóriája.

Hitvallás a formában

A Verbena Gratutide palackja emlékeztet az agávé növény egyes fajtáinak felületére, a növény bolyhos virágzatára. Az alkotók e csomagolásban is megjelenítették hitvallásukat, amely szerint a részek összege nem az egész, „ezért a problémákat úgy oldjuk meg, hogy kreatív módon nézünk szembe velük, egyesítve a grafikai erőforrások összességét”.