fbpx

Érzékelő segít megelőzni a hibát, meghibásodást

Írta: Kohout Zoltán - 2023 március 29.

A váratlan gyártósori meghibásodásokat vagy a sorozatgyártott termékek minőségét érzékelő berendezések előtt nagy jövő áll. Ha sikerül időben előre jelezni valamilyen eltérést, kezdődő mechanikai vagy beállítási problémát, azzal a gyártási stabilitás, a határidő tartásának képessége javul, illetve jelentős költség takarítható meg. Ezt szolgálja a SICK fejlesztése is.

Nagy teljesítmény a szállítószalagon

A SICK által kifejlesztett görgős érzékelő rúd gyors és egyszerű telepítést, nagy érzékelési teljesítményt és a szállítószalag elakadásának megelőzését ígéri. Ezzel megelőzheti a nem tervezett leállást a csomagolásban, a csomagválogatásban és a logisztikai csomópontokban. A görgős érzékelő rudat úgy tervezték, hogy nagy érzékelési teljesítményt nyújtson a szállítószalagokon lévő változatos, lapos vagy szabálytalan alakú csomagok elülső éleinek észlelésekor. A Roller Sensor Bart úgy tervezték, hogy a csomagolás formáinak és méreteinek széles skáláját egyidejűleg, bármilyen tájolásban észlelje, és még akkor is, ha szabálytalan vagy vékony élük van. Ez látszólag azt jelenti, hogy az érzékelési igények széles skálájához igazítható, a nem átlátszó műanyag zacskóktól és a gyorscsomagolásoktól a táskákig vagy raklapokig.

Csökkenhet a leállási idő

A szenzor felszerelhető görgők vagy hevederes szakaszok közé, akár szállítószalag gyártása során, akár meglévő gyártósorra szerelhető, akár rugós végsapkákkal anélkül, hogy be kellene igazítani, tovább csökkentve a telepítési és beállítási időt. A szenzor IO-Link változata lehetővé teszi a kezelők számára, hogy hozzáférjenek a diagnosztikai információkhoz, így csökkentsék a szállítószalag leállási idejét. Nyomon tudják követni az egyes érzékelők működési állapotát, és módosítani tudják a szerviz- vagy karbantartási igényeket.