fbpx

A Saica Group megerősítette kutatási bázisát

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 14.

A Saica csoport a napokban bemutatta Kutatási Fejlesztési és Innovációs (K+F+I) központját a spanyolországi Zaragozában, El Burgo de Ebro üzemében. A vállalat alapításának 80. évfordulója alkalmából került sor az új központ felavatására.  Az új létesítmény a Saica négy részlegét szolgálja ki világszerte: a Saica Naturt, a Saica Papert, a Saica Packet és a Saica Flexet. Az átadott központ lehetővé teszi a részlegek számára, hogy új termékeket fejlesszenek ki, javítsák a nyersanyag-hatékonyságot és fejlett anyagokat, szolgáltatásokat kínáljanak ügyfeleinek és más Saica részlegeinek egyaránt.

csarnok
Az új központban a csomagolóipar számára legmodernebb vizsgálóberendezésekkel felszerelt laboratóriumok találhatók 

Ezenkívül a K+F+I részleget úgy alakították ki, hogy erősítse meg a vállalat két stratégiai célkitűzését. Egyrészt a Saica szénlábnyomának csökkentése. Másrészt a „Zero Waste to Deckfill” elérése minden Saica üzemben. 

A központ jelenleg több mint 50 embert foglalkoztat, akik mérnökökből és technikusokból álló multidiszciplináris csapatokat alkotnak, akik papírra, hullámkartonra és rugalmas csomagolásra, hulladékvalorizációra és az ipar szén-dioxid-mentesítésére szakosodtak.

A 4000 m2 hasznos alapterületű központban, irodaterület, tárgyalók és a csomagolóipar számára legmodernebb vizsgálóberendezésekkel felszerelt laboratóriumok találhatók. A Központban dolgozó csapatok egyike fejleszti azokat a fejlett szimulációs modelleket is, amelyek a Saica Group által gyártott kartoncsomagolás szerkezeti tervezésének alapját képezik. A Saica ugyanazokkal a szoftvereszközökkel, optimalizálja a hullámkarton-dobozok gyártásához használt papírok kiválasztását, amelyeket az autóiparban vagy a repüléstechnikában is használnak. A geotermikus energián alapuló klímarendszerrel működő központ a Saica fenntarthatóság iránti elkötelezettségének a bizonyítéka. Ennek köszönhetően a központ többek között megkapta a LEED Gold tanúsítványt (Leadership in Energy and Environmental Design) és az Egyesült Államok Green Building Council által kiadott, világszerte elismert zöld épület minősítést.

Czékus Mihály