fbpx

Hibás csomagolás miatt felfüggesztett vakcinahasználat

Írta: Csomor Zsolt - 2021 március 27.

Hongkong ideiglenesen felfüggesztette a Pfizer-BioNTech-féle koronavírus elleni vakcina használatát. A gyártó ugyanis jelezte, hogy a városban használt egyik sorozat fioláinak zárókupakja nem megfelelően zár.

 

Határozatlan időre felfüggesztve

A hongkongi kormányzat határozatlan időre felfüggesztette 21 közösségi oltóközpont tevékenységét, ahol a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű koronavírus-vakcinát használják.

 

csomagolás koronavírus vakcina
Kép forrása: Reuters

 

A BioNTech ugyanis Hongkongot és Makaót is figyelmeztette az oltóanyag 210 102-es sorozatának csomagolási hibájára, és a biztonság kedvéért leállította a sorozat kiszállítását az ügy kivizsgálásának idejére. A központokban azonban a bejelentés reggelén még többtucatnyi embert oltottak be a Comirnaty elnevezésű oltóanyaggal – olvasható a HáziPatika.com oldalon.

A makaói kormányzat szintén felfüggesztette a kérdéses sorozat alkalmazását, ugyanakkor megnyugtatta a lakosságot, hogy az oltóanyag érintett dózisai nem jelentenek egészségügyi kockázatot. A hongkongi vezetés mindazonáltal elővigyázatosságból a Pfizer-vakcina egy másik sorozatának alkalmazását is felfüggesztette. A hongkongi egészségügyi minisztérium pedig vésztanácskozást fog tartani a Fosun Pharma nevű, sanghaji székhelyű gyógyszeripari vállalattal, amely a német-amerikai COVID-19 elleni oltóanyag beszállítója.