Áruszállítási rekord a világjárvány ellenére

Írta: Csomor Zsolt - 2021 január 08.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér áruszállítási forgalma zavartalan. A novemberben kezelt légiáru ráadásul meghaladta a valaha mért legmagasabb havi cargo mennyiséget a repülőtér történetében.

Bud Cargo City
2020 novemberében a Budapest Airport 13864 tonna légiárut kezelt (Forrás: AIRportal.hu)

Sikeres évet zárt a BUD Cargo City

Tavaly novemberben 13864 tonna légiárut kezelt a Budapest Airport, ami 6,3 százalékkal több a 2018. év novemberi számánál. Továbbá ez a mennyiség minden idők legerősebb áruforgalmú hónapját is jelenti a BUD Cargo City történelmében – közölte a Budapest Airport. 2020. január és november között fogadott és indított áru mennyisége átlépte a 120000 tonnát.

A forgalom növekedése nem csak a járvánnyal kapcsolatos szállítmányoknak és a megváltozott vásárlási szokásoknak tudható be. A siker nagymértékben köszönhető a Budapest Airport 50 millió euró értékben, saját forrásból megvalósított BUD Cargo City világszínvonalú létesítményeinek is – emelte ki Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A Budapest Airport 2020-ban három új dedikált cargo járatot is bejelentett: elindult a Korean Air Szöul-Budapest és a Cargolux Sencsen-Budapest járata, továbbá újra elérhető az áruszállítás számára a Csengcsou-Budapest légi összeköttetés is.