fbpx

Leányvállalatot alapított az egyik piacvezető agv-amr-gyártó

Írta: Transpack-2023/II. lapszám cikke - 2023 május 28.

A hamburgi székhelyű ek robotics csoport 2023. februárban megalapította legújabb leányvállalatát, az ek robotics Kft.-t Budapesten.

Már jelenleg is több tucat üzleti partnerünk van Magyarországon és a környező országokban. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az általunk szállított és üzembe helyezett AGV-flottákat saját, decentralizált szervezettel támogathassuk, minél gyorsabban és hatékonyabban kiszolgálva régiós partnereinket” – indokolta a cégalapítást Ronald Kretschmer, az ek robotics cégcsoport kereskedelmi igazgatója.

robot

Az ek robotics vezető nélküli targoncáiból és szállítórobotjaiból világszerte 1000 cégnél több mint 10 ezer AGV üzemel már. „Itthon és a szomszédos országokban is egyre nagyobb az AGV-k iránti kereslet, amit a vállalatok dinamikus fejlődése, a logisztikai szektorban tapasztalható munkaerőhiány és a bérköltségek tartós emelkedése is indokol. Egyre több gyártó és kereskedő vállalkozás ismeri fel, hogy csak az intralogisztikai folyamatok jelentős automatizálásával lehet megőrizni a versenyképességet, aminek egyik legrugalmasabb, leggyorsabban megtérülő eszköze lehet egy megfelelően megtervezett és integrált AGV-flotta” – mondta Zahornitzky Tamás, az ek robotics Kft. frissen kinevezett ügyvezető igazgatója.