fbpx

Becsomagoljuk az Ön igényeit!

Írta: Transpack-2023/V. lapszám cikke - 2023 október 17. -Hirdetés

A csomagolóanyag-gyártással foglalkozó EHISZ Zrt. harmadik generációs, magyar tulajdonban lévő sikeres családi vállalkozás, amelynek célja a környezettudatos, fenntartható fejlődés. Az elmúlt évek során a társaság jelentős szervezetátalakuláson ment keresztül, de az elődeik alapértékeinek megtartásával. Idén egy nagy kapacitású, automata síkágyas kimetszőgépre is beruháztak.

Szervezettebb, átláthatóbb működés – az alapértékek viszont maradnak

Az EHISZ Zrt. a kezdetekben egyedi és felújított gépekkel dolgozott, napjainkban viszont a modern gépparkjával gyárt hullámkartonlemezből csomagolóanyagokat. Honti Gábort, az EHISZ Zrt. igazgatósági elnökét és résztulajdonosát beszélgetésünk elején arra kértem, hogy mutassa be az idáig vezető utat.

– Az Egri Háziipari Szövetkezet 1951ben alakult, ahol nagypapám, Czuczai Lajos 1957-től dolgozott, 1967-től pedig az elnöki feladatokat látta el. A rendszerváltás után a szövetkezet jogutódjaként megalakult az EHISZ Zrt., ami csomagolóanyag-gyártásra szakosodott. Nagypapám 85 éves koráig egy személyben vezette a társaságot, aki a koronavírus-világjárvány idején ment nyugdíjba. Ekkor édesapám, Honti Gyula vette át az irányítást, és a jelentős létszám- és forgalomnövekedés miatt dinamikus szervezetátalakításba kezdett. Bevezette a SAP vállalatirányítási rendszert és egyéb olyan intézkedéseket hozott, amelyek szervezettebbé, átláthatóbbá tették a működésünket. Sajnos édesapám közben elhunyt, azóta Lénárd Zsolt cégvezető irányítja az operatív vezetési feladatokat gazdasági vezető segítségével, a családunk pedig gyakorolja a többségi tulajdonosi jogokat.

Lénárd Zsolt és Honti Gábor
Lénárd Zsolt és Honti Gábor

Habár jelentős szervezeti átalakuláson megy keresztül a cégünk, arra is törekszünk, hogy elődeink alapértékeit, a közvetlen és rugalmas munkakörnyezetet megtartsuk.

Fő értékünknek tartjuk, hogy a magas minőség mellett vevőinknek nemcsak terméket, hanem szolgáltatást is biztosítsunk. Többek között a csomagolás tervezésének, optimalizálásának terhét is levesszük a vállukról, profi terméktervező csapatunkkal.

A tervezés után egyedi minta gyártásra is van lehetőség plotterünkkel, ahol a partnereink fizikailag is megnézhetik, megfoghatják, kipróbálhatják a terméket. Emellett a készletezés időszakos átvállalásával, konszignációs készletek kialakításával és az alacsonyabb minimális rendelési mennyiségekkel tudunk szolgálni vevőinknek. A rugalmasságunk, ami megkülönböztet bennünket versenytársainktól.

Az EHISZ Zrt. elkötelezett a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem iránt, ezért is szereztük meg az ISO 14001 környezetirányítási és a felelős erdőgazdálkodás, a törvényes fakitermelést támogató FSC tanúsítást, és telepítettünk napelemes rendszereket. Vállalatunk emellett ISO 9001 minőségirányítási tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Ezzel a beruházással léptünk az automatizálás útjára

Az EHISZ Zrt.-nél jelentős mennyiségű hullámkartont dolgoznak fel évente. Lénárd Zsolt cégvezetőt arra kértem, hogy ismertesse a termékpalettájukat, és hogy a gyártáshoz milyen gépek állnak a rendelkezésükre.

–A hullámkarton lemezekből kimetszett dobozokat, elválasztó lapokat, rekeszeket készítünk modern gépparkunkkal. Ezek között található például egy síkágyas kimetsző, egy háromszínes nyomtató, slotterek a TF dobozok gyártásához, valamint rotációs kimetsző gyártóegységek. Idén tavasszal pedig egy automata síkágyas kimetszőre is beruháztunk.

Mit érdemes az új gépről tudni?

–A CENTURY síkágyas kimetszőt a Nypa Flexo Kft.-től vásároltuk. Ezzel a géppel már nagyobb mennyiségi igényeket is kiszolgálhatunk, hiszen 4000–5000 darab/óra sebességgel képes dolgozni. Ötrétegű papír feldolgozására is alkalmas. A gyártórendszer három nagyobb részegységből áll: az automata betöltőből, az automata kimetszőgépből és a szintén automata palettacserélőből. Ezzel a géppel tanuljuk az automatizálást – nem feltétlenül a gép működtetését, sokkal inkább a komplex anyagáramlási rendszert.

A jövőben további automatizálást is tervezünk, de a kisvolumenű gyártást is megtartjuk.

Csomor Zsolt