fbpx

Részt venni és hírét vinni – BrauBeviale 2023

Írta: Kiss Bertalan - 2023 november 11.

November 28-30. között a Nürnbergi Kiállítási Központ ismét a sör, bor, pezsgő, szeszes italok és alkoholmentes italok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó szakemberek találkozóhelye lesz. Egy fix időpont mindazok számára, akik a legújabb technológiát keresik, amely segíti őket abban, hogy megfeleljenek a mindennapi működésük során felmerülő kihívásoknak. A beszállítók „ki kicsodája” mutatja be a sörfőzés és italgyártás teljes folyamatlánca mentén a sörfőzés és italgyártás számára készült termékek átfogó választékát.

BrauBeviale 2023

Újra a régi

Az elmúlt éveket jellemző Covid-időszak és a vele összefüggő piaci visszaeséseket követően, négy év kényszerszünet után a régi erővel tér vissza, és ismét az iparág megbízható partnereként mutatkozik be a rendezvény. A magas szintű foglalások megerősítik, hogy a beszállítók értékesítési stratégiájának részeként elengedhetetlen a szakmai eszmecsere iránti igény, valamint a saját termékek és azok előnyeinek bemutatása a modern sörfőzési- és italgyártási technológiák számára.

üveg palack palackozógép töltőgép
Ahol a szakma és a technológia is találkozik

Európai találkozóhely

A kiállítók száma különösen a BrauBeviale, mint a sörfőzés, a bor, a pezsgő és a szeszes italok európai találkozóhelye az iparág jelentőségét hangsúlyozza. Az összes kiállító 49 százalékát kitevő németországi gyártók ismét teljes létszámban jelen vannak. Az európai kiállítók semmivel sem maradnak el és 42 százalékos részarányukkal széleskörű piaci áttekintést adnak arról, hogy az italipar számára a nyersanyagok, a gépi technológia és az alkatrészek európai gyártói mit tudnak ma kínálni.

A kiállítók 88 százaléka a kiállítói adatbázisban termékeivel együtt a söripar beszállítóinak sorolja magát. A rangsor második helyén a bor-, pezsgő- és szeszes italok kategóriája áll, amelyet a kiállítók 67 százaléka képvisel. Természetesen a kategóriák közti határok képlékenyek, hiszen a kiállítók más-más italágazatokat is képviselhetnek portfóliójukkal.

Újdonság: Fiatal tehetségek inspirálása az iparág számára

Ehhez is kapcsolódik a kiállítás mottójának egyik fele: „hírét vinni”. Nem titkolt cél és most először külön területet biztosítanak a felnövekvő generáció, a gyakornokok, a diákok és a fiatal szakemberek számára. A Fiatal Tehetségek Táborával a BrauBeviale csapata a 7A csarnokban, közvetlenül a keleti bejárattól egy sarkra, egy kötetlen találkozóhelyet hozott létre, ahol a fiatal szakemberek a saját korosztályukhoz tartozókkal teremthetnek kapcsolatot. A Young Talents Campben a vásár három napja alatt személyre szabott programmal várják az érdeklődőket. A program témái között szerepel többek között: fordított mentorálás, HR-szakértőkkel folytatott kapcsolatépítő kerekasztal-beszélgetés, betekintés egy influencer mindennapjaiba, gyakorlati példák a mesterséges intelligencia felhasználására az erjesztés-ellenőrzésben, valamint háttérinformációk az italinnovációk fejlesztéséről. Minden diáknak, hallgatónak és fiatal szakembernek mindenképpen érdemes ellátogatni, hiszen az italgyártás és palackozás területén egyaránt szükség van a kiváló szakemberekre.

Információk az iparágtól az iparág számára

A szakmai látogatóknak mindenképpen érdemes megnézniük a kísérőprogramokban szereplő ajánlatokat. A BrauBeviale Fórum az 1. csarnokban, a szakértők számára számos aktuális és nagyom fontos témát kínál: a nyersanyagellátás az éghajlatváltozás idején, a CO2 visszanyerésével kapcsolatos esettanulmányok vagy az új európai csomagolási törvény hatásai, hogy csak néhányat említsünk a témák közül, amelyekről szó lesz.

Ugyanakkor olyan új izgalmas marketingtémák is szerepelnek az előadások között, mint például a november 30-án 10:00 és 13:00 között a Forum BrauBeviale-ban megrendezésre kerülő, „Német Italok Exportfórum”, amely egyik témája a „Növekvő kontinens Afrika – Szüksége van-e a piacnak a német italokra?” kérdéskör. Ez a programelem először szerepel az ingyenesen a belépőjegyhez kapcsolódóan – a kísérőprogram részeként -, és kifejezetten az italgyártók értékesítési- és marketingcsapatait célozza meg.

Az üzlet nem minden

Természetesen a BrauBeviale idén is méltó lesz a hálózatépítő platform elnevezéshez. A bor- és pinceipar, valamint a logisztikai szakemberek számára kialakított speciális területek mellett a kóstolóterek minden bizonnyal nagyon sikerre számíthatnak. A 6. csarnokban található Craft Drinks Area nem csak a sörszakértők számára érdekes célpont – öt különböző bár kínál új ízélményeket a sör, a bor, a szeszes italok és az alkoholmentes italok professzionális kóstolóin. Továbbá, 2023. november 29-én, évente megrendezésre kerülő, European Beer Star díjkiosztó ünnepség is sok látogatót vonz majd. Ott tudhatjuk meg, hogy mely sörfőzdék kapták a legmagasabb pontszámot az EBS zsűrijétől a 74 kategóriában. Az ezt követő Győztesek Éjszakáján lehetőség nyílik a nyertes sörök megkóstolására is.

Az italipar egészét érintő innovációkat a FoodBevMedia által kiírt, World Beverage Innovation Awards díjátadóval ismerik el: 2023. november 28-án 16:00 órakor, ahol 23 győztest hirdetnek ki az italipar minden területéről. A díjak kategóriái között szerepel a környezetbarát csomagolás, a sport- és energiaitalok és az összetevők innovációja is.