fbpx

A hét közepén újabb jelentős árcsökkenés érkezik

Írta: Kiss Bertalan - 2023 november 21.

Szerdán üzemanyagár-csökkenést fogunk tapasztalni a hazai kutakon, amely a benzin esetében 7 forintot jelent a nagykereskedelmi árban, míg a gázolaj esetében bruttó 6 forint a csökkenés mértéke. Fentieket figyelembe véve az alábbi átlagárakkal találkozhatunk szerdától a kutakon:

95-ös benzin: 580 Ft/liter*

Gázolaj: 600 Ft/liter*

*A www://holtankoljak.net/ oldal adatai szerint a cikk írásának pillanatában

tankolás

Minden jel arra mutat, hogy a piacok megnyugodtak, mert egyelőre a Gázai-övezetben zajló harcok nem csaptak át több országot érintő háborúba. Mindhárom fő valuta (EUR, USD, CHF) erősödött, de ez csak matematikai emelkedés, és fillérekben mérhető.

Ugyanakkor Oroszország és Szaúdi-Arábia igyekszik finoman fékezni és stabilizálni az árcsökkenést napi 300 ezer, illetve 1 millió hordó olajjal csökkentve a kitermelést, amelyet terveik szerint nemcsak az idén, de még 2024 elején is fent kívánnak tartani. Ugyanakkor az egyensúly egyik tényezője Kína, amely mindkét országtól jelentős mennyiséget importál csővezetéken és tartályhajókkal, igaz, a Szaúd-Arábiai olaj mennyisége 16,2 százalékkal csökkent, 2022 októberéhez képest, míg az orosz részarány 23 százalékkal nőtt.

*A www://holtankoljak.net/ oldal adatai szerint a cikk írásának pillanatában