fbpx

Bokrétaavató a Volvo Hungária Kft. új központi telephelyén

Írta: Kiss Bertalan - 2023 november 29.

Felkerült a bokréta az Ecsernél épülő bázisra, amely a Volvo Trucks kelet-európai régiójának legnagyobb és legmodernebb Truck Centere lesz. A Volvo Hungária Kft. új irodaháza és tehergépjármű szervize a vállalat legmodernebb, egyben legzöldebb épületegyüttese lesz. A projekt kivitelezője, a Weinberg ’93 Építő Kft. a Volvo Hungária Kft. a bokrétaünneppel tette emlékezetessé a mérföldkőnek számító eseményt.

Európában is új szintet képvisel

Idén áprilisban rajtolt el a zöldmezős beruházás, amelyben a cég új hazai székhelye és egyben a közép-kelet-európai régió legmodernebb Volvo Truck Centere készül el az Óbuda Group tervei alapján, a Weinberg kivitelezésében. A munkálatok a tervezett ütemben haladnak, fél év alatt érte el legmagasabb pontját az épület.

A modern, többfunkciós iroda tervezése során fontos volt, hogy azt az ügyféligényeknek megfelelően alakítsák ki, minőségi munkakörnyezetet biztosítva a munkavállalóknak.

A telephely építkezése és működése során nagy hangsúlyt kap a fenntarthatóság és a klímasemlegesség. Itt találkozik a megrendelő és a kivitelező gondolkodásmódja.

A hagyományoknak megfelelően az októberben tartott bokrétaünnepen egytál étellel vendégelték meg a vezetőket és a dolgozókat, megköszönve, hogy a beruházás megvalósulásáért fáradoznak.

Interaktívabb partneri szolgáltatást tesz lehetővé az új központ

Borbély János a Weinberg ’93 Kft. projektvezetője beszédében a Volvo Hungária Kft.-nek is köszönetet mondott a megbízásrét és hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy ez a nagyszabású fejlesztés minőségileg és határidőre megvalósuljon.

Somogyi Tamás, a Volvo Hungária Kft. Service Retail igazgatója, projektvezetője elmondta, hogy új korszak kezdődik a Volvo Hungária Kft. életében és arra számítanak, hogy az új környezetben közelebb kerülnek egymáshoz a saját dolgozók és az ügyfelek. Továbbá büszkék arra, hogy az új telephely klíma semlegesen működik majd, és ez csak egy lépés a sok közül a környezettudatos működés terén.

Óriási zöldterülettel épül a korszerű iroda

Az épületegyüttesben külön kamionmosót, ügyfélpihenő-várórészleget, használtjármű-kereskedést és portát is kialakítanak. A Volvo Hungária Kft. új központjának főépülete négy egymáshoz organikusan kapcsolódór észből áll majd:

  • kétszintes iroda
  • teherautó-szerviz
  • vizsga- és oktatóközpont
  • autóbusz-szerviz

A fejlesztésben mintegy 5500 négyzetméternyi területet építenek be, valamint több mint 23 ezer négyzetméter zöldterületet alakítanak ki és 125 fát is elültetnek. Mintegy 35 ezer négyzetméternyi területet burkolnak majd le. A beruházás bő egy év alatt, 2024 júliusára készül el teljesen.