fbpx

Új üzemet avatott a francia Exotec

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 08.

A francia Exotec kibővíti az ipari termelési kapacitásait, ennek érdekében új központot nyitott a Skypath automatizált szállítószalag-rendszer gyártása számára.

A 2015-ben alapított Exotec, a raktárak számára robotizált megoldások globális szolgáltatója új gyártóteret nyitott a franciaországi Croix-ban. Az új üzemben az Exotec Skypath szállítószalag termékcsaládjának gyártására kerül sor, naponta átlagosan harminc modult gyártva.

A 2500 m²-es új üzemi terület stratégiai mérföldkövet jelent a vállalat gyors növekedésében. Az épületben a Skypath termékcsalád gyártóműhelyei kapnak helyet, valamint a Skypod robotok karbantartásának dedikált szolgáltató központjaként működik majd, kezdetben harminc munkatárs közreműködésével a fejlesztésekben.

állványrendszer
Exotec, a raktárak számára robotizált megoldások globális szolgáltatója

A Skypath egy automatizált szállítószalag, amely egyenes, ívelt és ferde építőelemekből áll. A jellegzetes moduláris felépítése lehetővé teszi a rendszer hetek alatt történő telepítését bonyolult hardver integráció nélkül, a folyamatban lévő műveletek minimális zavarása mellett.

Az új épület felavatása az Exotec növekedési stratégiájában tett előrelépést szimbolizálja, amely megalapozza ipari terjeszkedésüket. Az elmúlt hónapokban az Exotec bejelentette folyamatos üzleti terjeszkedését. A vállalat abban a tekintetben is jó úton halad, hogy 2024-re éves szinten 80%-kal növelje globális alkalmazottainak számát, így támogatva a rekordszintű üzleti növekedését Európában és Észak-Amerikában.

Az Exotec unikornis vállalatnak számít. Ezzel a „minősítéssel” azokat a startup-okat jellemzik, amelynek az értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. A kifejezés Aileen Lee kockázati tőke-befektetőtől származik, aki az unikornist mint misztikus állatot választotta a különlegesen sikeres startup-ok szimbólumává. A CB Insights statisztikai portál adatai szerint jelenleg több mint 1200 ilyen vállalkozás működik világszerte.

Czékus Mihály