fbpx

A rotterdami lett a világ legnagyobb őrzött teherautó-parkolója

Írta: Csomor Zsolt - 2020 július 14.

A rotterdami kikötői Maasvlakte Plaza-ban található teherautó-parkoló 210 férőhellyel bővült. Így már 567 teherautó parkolhat a területen, amivel a világon legnagyobb őrzött teherautó-parkolója.

 

A terminálok és elosztóközpontok közvetlen szomszédságában

A nagyon magas, több mint 90 százalékos kihasználtság miatt elengedhetetlen volt a rotterdami Maasvlakte Plaza bővítése. Arra számítanak, hogy a bővítés után a népszerű parkoló kihasználtsága még tovább fog növekedni, olvasható a trans.iNFO oldalán.

Ez a koncepció új alapokat jelöl ki az őrzött parkolók számára. Biztonságos, tiszta és tökéletes kényelmi szolgáltatásokat nyújt a járművezetők és a teherautóik számára a nagy terminálok és elosztóközpontok közvetlen szomszédságában. Javítja a kikötő elérhetőségét, és hozzátesz a logisztikai hatékonyság jelentős növeléséhez a rotterdami kikötőben – mondta Ronald Paul, a Port of Rotterdam Authority operációs igazgatója.

Az első két óra parkolás ingyenes

A rotterdami kikötő hatóságai elmondják, hogy a további parkolóhelyek kialakítása a teherautók számára a közúti biztonságot is javítja. A magas szintű biztonságnak és a modern infrastruktúrának köszönhetően a teherautók vezetői jobban kipihenik magukat. Lényegesen ritkábban kényszerülnek útszéli, bevezető utakon vagy lehajtókon, üzleti területeken vagy lakóövezetekben való parkolásra.

Azért, hogy a járművezetőknek ne kelljen éjszaka közlekedniük – amikor mindenki pihenő helyet keres – az első két óra parkolás ingyenes esténként.

Kép forrása: Port of Rotterdam