fbpx

Új létesítményt avatott a Coperion

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 16.

A stuttgarti központú Coperion a közelmúltban adta át az új Újrahasznosítási Innovációs Központját. Ebben a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt tesztközpontban a műanyag újrahasznosítási folyamat minden lépése – az anyagkezeléstől és a betáplálástól az extrudálásig, kompaundálásig, pelletizálásig, anyag utófeldolgozásáig és szagtalanításig – tesztelhető. Széleskörűen felszerelt újrahasznosító rendszerek állnak rendelkezésre, amelyek számtalan módon módosíthatók, az előállítandó újrahasznosított anyag egyedi követelményeitől függően. A Coperion minden új technológiai fejlesztése, amely optimalizálja a műanyagok újrahasznosítását, beépült és be fog épülni az új innovációs központ gépezetébe és ott tesztelhető. 

épület
Széleskörűen felszerelt Innovációs Központ

A Coperion egy globális ipari és technológiai vállalat, amelynek tevékenysége a kompaundáló és extrudáló rendszerekre, a válogató, aprító és mosó berendezésekre terjed ki, beleértve a szállítási, keverési és adagolási technológiát is. A vállalat három divíziónkban aktív: a polimer, élelmiszer, egészség és táplálkozás, valamint az utópiaci értékesítés és szolgáltatás területén. A Coperion 5000 embert foglalkoztat világszerte 50 helyen és a holnap jövőjének megteremtésére törekszik.

A Coperion új központja tökéletes kiegészítője a Herbold Meckesheim Tesztközpontnak, ahol az ügyfelek szimulálhatják és tesztelhetik a műanyagok mechanikai előkezelését. Ott lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy első kézből tapasztalhassák meg a szerves szennyeződések jelentős csökkenését a Herbold Meckesheim meleg mosórendszerének használatával.  A Herbold Meckesheim 2022 óta a Coperion újrahasznosítási üzletágának tagja.

Czékus Mihály