fbpx

Clark PWio20 raklapemelő lítium-ion technológiával

Írta: Kiss Bertalan - 2023 december 21.

A Clark egy teljesen új fejlesztésű, lítium-ion technológiával (Li-Ion) működő, gyalogvezetésű, elektromos raklapemelőt mutatott be. A PWio20 típusjelű gép 2000 kg teherbírású, és nagy igénybevételű alkalmazásokra tervezték. Kompakt kialakítású, rendkívül jól manőverezhető, előnyös komissiózási feladatokhoz, gyártósori termelésben vagy a raktározásban, nehéz rakományok mozgatásához.

Kompakt tápegység nagy igénybevételhez

A targoncát hosszú élettartamú és nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorral és integrált töltővel szállítják. Az akkumulátor kapacitása 100 Ah, 24 voltos tápfeszültségű és rövid időn belül – például ebédszünetekben – újratölthető anélkül, hogy az akkumulátor károsodna vagy csökkenne az élettartama. Az akkumulátor bármely normál 230 V-os konnektorról feltölthető és ezért magas fokú rendelkezésre állást nyújt, ezért több műszakban is használható. A Li-ion technológiával azonban az üzemeltetők nem csak a magas termelékenységet élvezhetik, hanem a karbantartás, a töltő-infrastruktúra és a csereakkumulátorok költségeit is megtakarítja.

Clark PWio20
Clark PWio20 raklapemelő lítium-ion technológiával

Sokoldalú és erős

A PWio20 karbantartásmentes, tokozott 1,6 kW-os háromfázisú vontatómotorral van felszerelve, amely erőteljes gyorsulást és magas, 5,5 km/h maximális haladási sebességet biztosít. Az alacsony emelésű raklapemelő kompakt kialakításával és jó manőverező képességével is pontokat szerez: a fordulási sugár 1,32 méter. Alvázának hossza mindössze 470 mm (L2 méret), teljes szélessége 714 mm, önsúlya 280 kg. A PWio20 könnyű és kompakt, ideális szűk munkaterületeken, például raktárhelyiségekben vagy eladótérben történő használatra, illetve teherautókon történő szállításra. Az optimalizált oldalsó támasztógörgők kiváló stabilitást és kapaszkodó képességet biztosítanak a gépnek, egyenetlen felületeken és rámpákon történő anyagmozgatás során is.

Intuitív és biztonságos működés

A jármű intuitív és könnyed kezelése érdekében minden kezelőszerv ergonomikus elhelyezésű a fogantyún, mind a jobb-, mind a balkezes kezelő számára egyaránt kényelmes. A magas szintű biztonság érdekében a jármű automatikusan fékez, amikor a kormányrudat elengedik.

Clark PWio20
Clark PWio20 típusú, új lítium-ionos akkuval szerelt, 2 t teherbírású raklapemelő

Alacsony üzemeltetési költségek és egyszerű karbantartás

A bevált váltóáramú vezérlők használata a PWio20 raklapemelőt karbantartás-barát raktári eszközzé teszi. Amennyiben hiba lépne fel, a kijelzőn megjelenő hibakód tájékoztatja a szerviztechnikusokat a lehetséges okról. A gép kialakítása könnyű hozzáférést biztosít a szerviz- és karbantartási munkákhoz. Ezen kívül a szerviztechnikus a kijelzőn keresztül könnyedén beprogramozhat minden vezetési paramétert.