Amerika is értékeli a járvány „frontvonalán” dolgozókat

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 18.

Az amerikai demokraták azt javasolták, hogy fizessenek 25 ezer dollár fizetéskiegészítést a koronavírus elleni küzdelemben a „frontvonalon” lévő iparágban levő alkalmazottak számára.

Chuck Shumer szenátor által vezetett Demokrata Párt bemutatta a „Hősök Alapja” elnevezésű projektet, ami 25 ezer dollár támogatást nyújt a koronavírus járvány idején dolgozó tehergépjármű a sofőrök, orvosi személyzet, piaci személyzet és gyógyszerészek számára.

A demokraták szerint ezek az emberek nagyobb fertőzésveszélynek vannak kitéve, munkájukkal jelenleg a társadalom működésének alapját képezik. Chuck Schumer szerint ezek az emberek hősöknek nevezhetők, ezért a rendelettervezet neve „Hősök Alapja”.

Amikor a COVID-19 világjárvány riasztó szintet ért el, az amerikai rendszer stresszhelyzetbe került, ahogyan a gazdaság is. Az orvosok és ápolók – valamint a mindenféle orvosi személyzet – mindennap kockázatot vállalnak az életükkel, hogy leküzdjék a betegséget, és hogy másokat megmenthessenek. Ugyanez vonatkozik azokra az emberekre, akik nem gyógyítanak, de alapszolgáltatást nyújtanak: szupermarketek alkalmazottai, teherautósofőrök és a gyógyszerészek is. Ezeknek az amerikaiaknak az otthoni munka nem lehetséges, mondta Chuck Schumer.

A fizetéskiegészítés összege azoknak a személyeknek, akiknek az éves fizetése nem haladja meg a 200 ezer dollárt, az említett 25 ezer dollár lenne. Azok, akik évente több mint 200 ezer dollárt keresnek, 5 ezer dollár bónuszt kapnak. A tervezetet a kongresszusnak még jóvá kell hagynia.