fbpx

A Hydro és a Volvo Group stratégiai együttműködése

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 27.

December elején, a Globális Klímapolitikai Csúcstalálkozón, a COP28-on jelentette be (hazánkba a székesfehérvári leányvállalatán keresztül aktív) Hydro Group és a Volvo Group, hogy stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek. A globális gépjárműipari cég az együttműködéstől azt reméli, hogy az segíti a 2040-re kitűzött céljának megvalósításában, vagyis, hogy nulla kibocsátású járműveket szállíthasson a partnereinek. 

A partnerség keretein belül a Hydro és a Volvo Group ütemtervet kíván kialakítani annak érdekében, hogy 2030-ra a mai globális iparági átlaghoz képest 80 százalékkal csökkentett szén-dioxid-kibocsátású elsődleges alumíniumot használjanak a gépjárműgyártásban. A mérföldkőnek számító megállapodást a „First Movers Coalition” keretében írták alá, amelyet Joe Biden amerikai elnök és a Világgazdasági Fórum indított el a COP26-on.

Volvo
A Hydro és a Volvo Group jól megalapozott kereskedelmi kapcsolatot ápol

A két vállalat által kötött megállapodás igen széleskörű. Egyrészt lehetővé fogják tenni az alacsony szén-dioxid-kibocsátású alumínium nagyobb mértékű felhasználását a Volvo gyártásában. Meg kívánják valósítani az anyagok újrafelhasználásának optimalizálását és a zárt hurkú értékláncok feltárását, amelyek lehetővé teszik több hulladék hasznosítását. Megvizsgálják, hogy a Volvo Group innovatív szállítási megoldásai hogyan használhatók fel a Hydro brazíliai bányászati ​​tevékenységeiben az alumínium értéklánc szén-dioxid-intenzitásának további csökkentése érdekében. 

A Hydro és a Volvo Group jól megalapozott kereskedelmi kapcsolatot ápol, amely szilárdan gyökerezik skandináv örökségben. Az elmúlt években az északi országok globális vezető szerepet vállaltak a zöld átállást elősegítő kritikus összetevők fejlesztésében. A zöld akkumulátor- és acélfejlesztés skandináv innovációja mellett a Hydro úttörő szerepet tölt be a zöld alumínium átállásban.

Czékus Mihály