fbpx

A Goodyear bemutatta az új EV-Ready logót

Írta: Szerkesztőség - 2023 december 28.

A Goodyear az új „EV-Ready” logó bevezetésével is alátámasztotta állítását, miszerint minden új és jelenlegi abroncsa „kivételes teljesítményt nyújt” mind az elektromos, mind a belső égésű motoros (ICE) járművek esetében. Az új címkét 2024 elejétől minden új gumiabroncs oldalfalán feltüntetik és a Goodyear állítása szerint úgy tervezték, hogy biztosítsa a járművezetők számára az optimális gumiabroncsok kiválasztását, függetlenül a gépjármű üzemmódjától.

Az elmúlt évek során a Goodyear számos technológiát fejlesztett ki annak biztosítására, hogy az elektromos járművek vezetői optimális teljesítményt, alacsonyabb zajszintet és meghosszabbított gumiabroncs-élettartamot tapasztaljanak. Ezen újítások közé tartozik a SoundComfort technológia, amely csökkenti annak az utastérben hallható zajnak a nagyságát, ami a gumiabroncs és az út kölcsönhatásából fakad. A gyártó mérései szerint ez a technológia akár felére is csökkentheti az utastéri zajt, ami kulcsfontosságú a csendes, kényelmes utazás biztosításához elektromos járműveknél.

Goodyear
Új logó jelenik meg a Goodyear gumiabroncsain.

Az elektromos járművek súlyának és nyomatékának növekedése azt eredményezi, hogy a gumiabroncsok kopása sokkal nagyobb lehet, mint a hagyományos belsőégésű járműveknél. A Goodyear egy másik innovációja a Mileage Plus technológia lehetőséget kínál a járművezetőknek arra, hogy maximalizálják abroncsaik élettartamát vagyis és minden egyes garnitúrával több kilométert tudnak megtenni. A Goodyear szerint alacsony gördülési ellenállású technológiái hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez és a hatótávolság növeléséhez is, ami a gumiabroncs szerkezetének optimalizálásával, innovatív keverékek fejlesztésével és az oldalfal kialakításának aerodinamikai hangolásával érhető el.

A gyártó gumiabroncsain az új EV-Ready logón kívül, a Goodyear két másik címkét is alkalmaz, egyiket az elektromos járművekhez (EV) a másikat pedig a plug-in hibrid elektromos járművekhez (PHEV).

Ezek a Goodyear Electric Drive Technology (EDT) és Electric Drive Ready (EDR) címkék jól láthatóan szerepelnek majd a gumiabroncsokon.

Czékus Mihály